Nyhed
22. dec. 2021 | 17:05

Ny Matrix kommer i hjemmebiografen

Foto | Warner Bros.
Keanu Reeves gentager for fjerde gang rollen som Neo, der i et univers mellem virkelighed og fantasi forsøger at redde menneskeheden.

Trods lukkede biografer kan det danske publikum opleve den imødesete The Matrix Resurrections på streamingtjenester, hvor filmen kan købes fra juleaften.

Af Nicki Bruun

Det gik blandt andet ud over den nye film i Matrix-franchisen, da de danske biografer blev lukket hen over julen.

The Matrix Resurrections – som fjerde film i serien hedder – skulle have haft dansk premiere i landets biografer i dag den 22. december. Nu vil filmen i stedet kunne opleves i hjemmebiografen på tjenester som SF Anytime og Blockbuster fra juleaften.

Det skriver SF Anytime, som er ejet af SF Studios, der står for distributionen af The Matrix Resurrections i Norden, i en pressemeddelelse.

”Det er naturligvis trist med de nye restriktioner, som gør, at vi i højere grad end planlagt må blive hjemme i julen og tiden derefter,” udtaler Jessie Ross Skärvad, der er chef for marketing og salg på SF Anytime.

”Men under disse omstændigheder, så føles det godt, at vi får mulighed for at tilbyde store filmoplevelser som The Matrix Resurrections til alle, der er hjemme i julen, og at Matrix-fansene ikke behøver at vente længere på endelig at se filmen.”

Jesus-figur redder verden
The Matrix Resurrections er instrueret af Lana Wachowski, der sammen med søsteren Lilly Wachowski stod bag den banebrydende Matrix i 1999.

Siden kom der to film mere i historien om Neo, der opdager, at verden – som vi kender den – blot er en computerskabt fantasi. Den nye film har igen Keanu Reeves i hovedrollen som den Jesus-lignende figur, der forsøger at frelse verden.

The Matrix Resurrections er produceret af Warner Bros., som har vakt opsigt i filmbranchen ved at lade alle deres film i 2021 få premiere simultant i biografer og streamingtjenesten HBO Max på det amerikanske marked.

Vi kan dermed også regne med, at filmen på et tidspunkt lander på den danske udgave af HBO Max. Først skulle den dog have kørt en periode i biografen, men det er altså blevet erstattet af digitale visninger, hvor man skal købe adgang til filmen i en periode.

The Matrix Resurrections har fået overvejende gode anmeldelser af de amerikanske kritikere ved filmens premiere. Ekko arbejder på at bringe en anmeldelse af filmen hurtigst muligt.

Trailer: The Matrix Resurrections

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko