Nyhed
21. juni 2024 | 11:30

Prime Video dropper censureret Kubrick-plakat

Foto | Gerard Maguire

Matthew Modine spiller soldaten Pvt. Joker, der bærer en hjem med teksten ”Born To Kill” i krigsfilmen Full Metal Jacket. 

Streamingtjenesten fjernede teksten ”Born To Kill” fra plakaten til Full Metal Jacket, men efter en vred reaktion fra skuespilleren Matthew Modine er billedet blevet skiftet helt ud.

Af Frederik Hoff

I Stanley Kubricks berømte krigsfilm Full Metal Jacket fra 1987går marinesoldaten Pvt. Joker i krig iført en hjelm med ordene ”Born To Kill”, der er skrevet ved siden af et peace-tegn.

Undervejs i filmen bliver Joker spurgt af sin oberst, om teksten er en ”syg vits”, men Joker svarer, at det tværtimod er et statement om menneskets dualitet.

Hjelmen er også at finde på filmens ikoniske plakat, men streamingtjenesten Prime Video, som viser filmen, er tilsyneladende ikke begejstrede for symbolikken.

For få dage siden forsvandt ordene ”Born To Kill” uden forklaring fra plakatbilledet på Prime Video. Det har ført til vrede reaktioner – ikke mindst fra manden, der bar hjelmen i sin tid.

”Hvem besluttede at fjerne Born To Kill?” skriver hovedrolleindehaveren i Full Metal Jacker, Matthew Modine, på mediet X i tirsdags.

”Ikke alene har de ændret et ikonisk stykke kunst af Phillip Castle (plakatkunstneren, red.), men de har også fuldstændigt misforstået pointen i, at det er der. Pvt. Joker har hjelmen på med ’Born To Kill’ og et peace-tegn som et statement om mennesket dualitet,” lyder det fra skuespilleren.

Ingen forklaring
Det lader til, at budskabet nu er blevet hørt.

Onsdag blev plakaten på streamingtjenesten ændret til et stillbillede fra Full Metal Jacket. Det er sket, efter at mediet Deadline henvendte sig til filmens distributør Warner Bros. og Amazon, som ejer Prime Video.

Ifølge Deadline har Warner Bros. bedt Prime Video om at ændre billedet tilbage til den oprindelige, ucensurerede plakat, men i skrivende stund er det ikke sket endnu.

Amazon er heller ikke kommet med en forklaring på, hvorfor ”Born to Kill” – der ikke indeholder bandeord – skulle fjernes i første omgang.

Trailer: Full Metal Jacket

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko