cannes 2023
16. maj 2023 | 15:31

Protest mod Johnny Depp

Foto | Stephanie Branchu

Johnny Depp har sin første store rolle efter anklager om hustruvold i Cannes-åbningsfilmen Jeanne du Barry, hvor amerikaneren spiller fransk konge.

Cannes-festivalen kritiseres for at vise film med Johnny Depp og i hele sin levetid at have hyldet adskillige overgrebsmænd.

Af Nicki Bruun og Claus Christensen

Cannes-festivalen er i disse timer for alvor ved at tage sin begyndelse med aftenens visning af åbningsfilmen Jeanne du Barry.

Den er instrueret af den kontroversielle franskmand Maïwenn, som for nylig overfaldt en kritiker på en restaurant. Hun spiller selv en af filmens hovedroller og har givet den anden til Johnny Depp.

Det er faldet mange for brystet, fordi Depp har måttet forsvare sig mod ekskonen Amber Heards anklager om hustruvold. Johnny Depp endte med at vinde sagen, men det har ikke fået hans kritikere til at helme.

Nu er der blevet indledt en kampagne på sociale medier under hashtagget #CannesYouNot, skriver branchemediet Variety.

Den er ifølge mediet startet af Amber Heards tilhængere, og de skriver blandt andet, at festivalen har ”hyldet overgrebsmænd i 76 år”, altså lige så længe, som den har eksisteret.

Har forbudt demonstrationer
Ved gårsdagens pressekonference måtte festivalleder Thierry Frémaux irriteret svare på spørgsmål om Johnny Depps privatliv, som han hævdede absolut ikke at være interesseret i.

Men det er svært for folkene bag Cannes-festivalen ikke at forholde sig til de mange kritiske røster, der ser et problem i, at kontroversielle skikkelser gennem tiden er blevet hædret.

Det er ganske normalt med demonstrationer og protester, når Cannes-festivalens røde løber og store presseopbud sikrer maksimal mediebevågenhed.

I år har festivalen faktisk forbudt protester på hovedgaden Croisetten og i resten af byen. Men man kan som bekendt ikke styre, hvad der sker på sociale medier.

Trailer: Jeanne du Barry

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko