Oscar 2022
08. apr. 2022 | 11:02

Ricky Gervais kalder Oscar-joke tam

Foto | Paul Drinkwater
Som mangeårig vært for Golden Globe-uddelingen gjorde Ricky Gervais det til sit varemærke at servere sylespidse vittigheder på bekostning af prisfestens stjerner.

Den engelske komiker og tidligere prisvært kan ikke se det grove i Chris Rocks hårjoke, men ville hellere have gjort sig morsom om Will Smith og konens problemer i parforholdet.

Af Nicki Bruun

Små to uger er gået siden den famøse Oscar-uddeling, hvor Will Smith stak Chris Rock en lussing, før skuespilleren vandt filmverdenens mest eftertragtede pris og holdt en bizar takketale.

Will Smith har efterfølgende meldt sig ud af Oscar-akademiet, hvis bestyrelse – inklusive Susanne Bier – fredag amerikansk tid skal tage stilling til, om han skal straffes yderligere.

Men dermed er polemikken om Oscar-skandalen langt fra slut.

Den engelske komiker Ricky Gervais – som adskillige gange har været vært for Golden Globe-uddelingen – kalder Rocks joke om Jada Pinkett Smiths korte hår, der skyldes sygdommen alopecia, for en mild af slagsen.

”Man slår ikke folk på grund af en joke, ligegyldigt hvor slem den er. Og den var ikke engang slem! Hvis jeg sagde den, ville det være min tammeste joke nogensinde,” siger Ricky Gervais i et video-interview på Twitter og fortsætter sarkastisk:

”Jeg er selv ved at blive tyndhåret, så jeg er vel handicappet. Jeg er fed, det er en sygdom, ikke? Jeg er fed og ved at blive skaldet. Jeg må få nogle fordele som at parkere på handicappladsen ved supermarkedet!”

Tidligere har Ricky Gervais omtalt situationen ved Oscar-uddelingen i en optræden, hvor han sagde, at han ikke ville have gjort sig morsom omkring Jada Pinkett Smiths hår.

”Jeg ville havde joket om hendes kæreste,” sagde komikeren med henvisning til, at hun efter eget udsagn havde et forhold til en yngre mand, da hende og Will Smith i 2020 holdt en pause i forholdet.

Forbudt joke
Også komikeren Amy Schumer, der var en af tre værter ved Oscar-uddelingen, har efter prisfesten delt sine tanker om vittigheder – både dem, der blev sagt, og dem, der ikke blev.

Hun har givet sin uforbeholdne støtte til Chris Rock og udtalt, at Will Smiths optræden har ramt hende hårdt.

Schumer har afsløret, at hun blev forbudt at fortælle en joke af folkene bag Oscar-uddelingen.

Den er svær at oversætte til dansk, men spiller på Netflix-filmen Don’t Look Up, hvortil Amy Schumer sagde: ”Se ikke ned i Alec Baldwins shotgun.”

Det henviser til den tragiske sag, hvor skuespilleren Alec Baldwin under filmoptagelser skød en fotograf, som døde af sine kvæstelser. Sagen bliver stadig undersøgt af amerikanske myndigheder.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko