Nyhed
09. juli 2024 | 14:37

Rockermiljøet er smukt og giftigt

Foto | Focus Features

Jeff Nichols (i midten) instruerer Jodie Comer og Austin Butler, der i The Bikeriders spiller rollerne som henholdsvis Kathy og hendes rockerkæreste Benny. 

”Arbejderklassen har de bedste fortællere,” siger Jeff Nichols i det aktuelle nummer af Ekko om The Bikeriders, som skildrer en voldelig motorcykelklub.

Af Frederik Hoff

For 21 år siden faldt den amerikanske instruktør Jeff nichols over fotojournalisten Danny Lyons fotobog The Bikeriders fra 1968 og blev med det samme tiltrukket til de vestklædte machomænd på motorcykler.

Han har siden lavet bogen til en film med samme navn, og det underholdende drama får fem stjerner i Ekko.

I Ekko #96 stiller Nichols op til et stort interview om filmen, hvor Austin Butler spiller hovedrollen som den voldelige rocker Benny, mens Jodie Comer er hans kæreste og filmens fortæller.

”Det er et giftigt miljø, men det er ikke hele sandheden,” siger Nichols til Ekko og tilføjer, at han er draget af rockerkulturens brutalitet og specielle skønhed.

Han castede derfor Austin Butler, der overvældede instruktøren med sin skønhed, da de første gang mødte på et hotel i Los Angeles.

”Austins særlige udstråling er kun en fordel for rollen som hårde Benny, for i bogen beskriver Danny Lyon også mændene som forførende.”

Alt handler om ansvar
Alle Jeff Nichols’ film handler på en eller anden måde om den amerikanske arbejderklasse, og flere af dem foregår i sydstaterne. Nichols er selv fra Arkansas.

Debuten Shotgun Stories handler om en gruppe halvbrødre med en dødelig fejde imellem sig, og i Mud spiller Matthew McConaughey en møgbeskidt mand på flugt.

”Efterhånden gik det op for mig, at jeg beretter om arbejderklassen, som er mest interessant og har de bedste fortællere,” siger Jeff Nichols.

En anden fast ingrediens i instruktørens værker er hofskuespilleren Michael Shannon, der dukker op i samtlige film. Men den vigtigste røde tråd er et helt særligt fokus på mænd med ansvar.

Om det der Loving, hvor en hvid mand kæmper for at bevare sit ægteskab med en sort kvinde, eller Take Shelter, hvor en mand beskytter sin familie imod naturkatastrofer, handler det om at tage ansvar for de mennesker, der stoler på én.

”Alle historierne bygger på den følelse af ansvar, som jeg har. I The Bikeriders er det lidt mere bemærkelsesværdigt, for omdrejningspunktet er ikke en traditionel familie. Her er det en anden slags familie, som mændene selv har besluttet sig for at være en del af, og det gør en forskel. Men ansvarsfølelsen er den samme,” lyder det fra Jeff Nichols.

Bestil Ekko #96 her og læs hele artiklen.

The Bikeriders har premiere i danske biografer den 11. juli.

Trailer: The Bikeriders

Kommentarer

Jeff Nichols i Ekko #96

Instruktøren Jeff Nichols stiller op til stort interview i det nyeste nummer af Ekko.

”Det er et giftigt miljø, men det er ikke hele sandheden,” siger han om den rockerkultur, han skildrer i The Bikeriders.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Bestil magasinet her og få det tilsendt.

Magasinet kan købes i løssalg over hele landet.

Abonnenter kan også læse bladet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko