Nyhed
08. juli 2019 | 13:26

Sag mod Kevin Spacey droppes

Foto | CNN
Kevin Spacey har brugt mere tid foran kameraer i retssale end på filmoptagelser, siden anklager om overgreb i 2017 begyndte at ramme skuespilleren.

Skuespilleren forsvarer sig stadig mod en række overgrebsanklager fra forskellige mænd, men en af dem har trukket sin sag tilbage.

Af Nicki Bruun

Kevin Spacey var elsket for sin rolle som præsident Frank Underwood i Netflix-serien House of Cards. Men den populære skuespiller blev fyret af streamingtjenesten, da han i slutningen af 2017 blev anklaget for overgreb af Anthony Rapp.

Efterfølgende beskyldte en række mænd Spacey for overgreb begået i løbet af årtier, og siden er skuespilleren blevet et navn, der mest nævnes i forbindelse med nye anklager.

Men nu er en af sagerne mod Kevin Spacey droppet.

En ung mand, hvis navn er anonymt, har trukket sit søgsmål mod skuespilleren tilbage. Han beskyldte Spacey for at have befamlet hans genitalier, da han i 2016 var atten år gammel. Men den unge mands advokat har uden nærmere forklaring meddelt amerikanske medier, at de ikke går videre med sagen.

Det forventes dog, at Kevin Spacey stadig skal forsvare sig i en retssal til efteråret, fordi han i forbindelse med hændelsen også er tiltalt for en anden anklage.

Frygt på teatret
Trods den lille sejr er alt ikke fryd og gammen for Kevin Spacey, der ifølge branchemagasinet Variety i maj blev afhørt af det engelske politi Scotland Yard.

Skuespilleren er anklaget for seks tilfælde af seksuelle overgreb hos politiet i London, hvor Spacey dog ikke er blevet formelt tiltalt. Anklagerne kommer fra seks forskellige mænd, der angiveligt har været ofre for Kevin Spacey i årene mellem 1996 og 2013.

Skuespilleren havde base i London, da han fra 2003 til 2015 var kunstnerisk leder på teatret Old Vic. Da sagerne om Kevin Spacey først kom frem, påbegyndte teatret sin egen undersøgelse, hvor tyve mænd stod frem med beskyldninger mod Spacey.

”Hans berømmelse og status på Old Vic har muligvis afholdt nogle – særligt unge ansatte og skuespillere – fra at føle sig i stand til at sige fra eller bede om hjælp,” lød det i teatrets undersøgelse.

Kevin Spacey bliver også sagsøgt af en californisk massør, der hævder, at skuespilleren i 2016 forsøgte at tvinge ham til at røre sine genitalier.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko