Nyhed
02. juni 2020 | 10:44

Spike Lee går ikke i biografen

Foto | David Lee
Under optagelserne af Netflix-filmen Da 5 Bloods var Spike Lee (tv.) glad for at være blandt sine medvirkende, men nu skal instruktøren ikke nyde noget af at se eller lave film med en masse mennesker.

”Jeg er ikke klar til at forlade denne verden,” siger den amerikanske instruktør, der først vender tilbage til biografen, når der er kommet en vaccine mod coronavirus.

Af Nicki Bruun

Den 12. juni er Spike Lee aktuel med sin opfølger til det Oscar-vindende komediedrama BlacKkKlansman.

Krigsfilmen Da 5 Bloods kommer dog ikke i biografen, men har global premiere på streamingtjenesten Netflix. Og det passer instruktøren særdeles godt i disse corona-tider.

Han er nemlig mere end beredt på selv at blive i hjemmeisolation. Og instruktøren anbefaler både filmbranchen og alle andre at gøre det samme.

”Der sker ikke noget, før der kommer en vaccine. Jeg har ikke tænkt mig at gå i biografen. Jeg går ikke ud og ser en forestilling på Broadway. Jeg skal ikke se en kamp på Yankee Stadium,” siger Spike Lee til magasinet Vanity Fair.

”Corona er en bitch. Corona leger ikke. Hvis du fiser rundt, slår du dig selv ihjel. Jeg er ikke klar til at forlade verden.”

Umuligt at være intim
Spike Lee skulle have været formand for juryen på Cannes-festivalen, der måtte aflyse årets udgave her i foråret. Efterfølgende var det tanken at optage hans nye film i hjembyen New York hen over sommeren.

Det er en filmatisering af den grafiske novelle Prince of Cats, der handler om figuren Tybalt kendt fra Shakespeares romantiske klassiker Romeo & Julie. Denne gang befinder han sig dog i 1980’ernes New York, hvor tidens hiphop-musik spiller en stor rolle.

Optagelserne er dog blevet sat på hold, fordi Spike Lee endnu ikke kan se nogen måde at skabe sikre forhold for filmarbejderne. Det er ikke en mulighed at gøre som mange af tidens tv-programmer og lade de forskellige aktører filme sig selv fra hver deres hjem.

”Hvordan skal man optage en sexscene eller en hvilken som helst intim scene? Bliver vi nødt til at lave film på afstand, ligesom de laver Saturday Night Live?” siger instruktøren i interviewet med Vanity Fair. ”Det ved jeg ikke, hvordan man gør. Så vi holder pause nu.”

I Danmark har myndighederne sagt god for, at der kan optages film igen – også sexscener – selv om det er umuligt at holde den anbefalede én meters afstand.

Trailer: Da 5 Bloods

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko