Nyhed
25. maj 2020 | 10:11

Stor dansk filmsommer i vente

Foto | Erik Zappon
Danica Curcic, Sidse Babett Knudsen, Amanda Collin og Lene Maria Christensen spiller hovedrollerne i Undtagelsen, som snart kan opleves i danske biografer.

Biografklub Danmark giver nye premieredatoer hen over sommeren til de resterende fire film, der tæller danske Undtagelsen og Christina Rosendahls Vores mand i Amerika.

Af Nicki Bruun

Danske biografer slår i disse dage dørene op og byder publikum tilbage efter mere end to måneders nedlukning som følge af coronakrisen.

Men der har hersket tvivl om, hvilke film der skal lokke danskerne tilbage i biografmørket.

Nu er Biografklub Danmark dog klar til at tilbyde sine 221.000 medlemmer en stor filmsommer. De resterende fire film i årets program, som blev sat i bero, da coronavirussen gjorde sit indtog, har fået nye premieredatoer.

Det starter allerede den 4. juni med Greta Gerwigs kritikerroste periodedrama Little Women, som får fem stjerner af Ekkos anmelder. Den 2. juli er der premiere til det danske drama Undtagelsen, hvis spirende stjerne, Amanda Collin, pryder det nummer af Ekko #85.

Det britiske musikdrama Wild Rose følger den 23. juli. Endelig slutter sæsonen med Christina Rosendahls periodedrama Vores mand i Amerika den 13. august.

Spænding om næste sæson
Biografklub Danmark oplyser i en pressemeddelelse, at alle rabatkuponer til sæsonens sidste fire film stadig er gyldige. De kan anvendes i alle landets biografer til alle ordinære forestillinger.

Nu kan biografklubben så vende blikket mod den kommende sæson, der normalt starter i slutningen af august.

I 2020/21 forventer Biografklub Danmark dog en forsinket sæsonstart på grund af forskydningen i premiereplanen, står der i pressemeddelelsen.

De spændende film, som sandsynligt kommer i det program, tæller Thomas Vinterbergs imødesete Druk. Ekkos Peter Schepelern varmer op til filmen med et essay om druk på film i #85.

Hvornår næste sæson starter, og hvilke film man vil kunne se i det kommende program, bliver offentliggjort snarest.

Trailer: Undtagelsen

Kommentarer

Ekko #85

Amanda Collin er på forsiden i Ekkos nye nummer.

Peter Schepelern skriver som optakt til Druk om druk på film.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Hvis du tegner årsabonnement, kan du vælge mellem tre film på Blockbuster eller tilbud på biografbilletter.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko