Nyhed
16. juni 2016 | 16:11

Store navne i serier fra HBO og Amazon

Foto | Paramount Pictures
Adam McKay instruerer Ryan Gosling under optagelserne af The Big Short. Nu skal han i gang med at lave en pilot for HBO.

De to førende selskaber opruster i den benhårde kamp om tv-seernes gunst. De skal undfanges ved store stjerners hjælp.

Af Jeppe Mørch

Konkurrencen på det amerikanske seriemarked er fortsat exceptionel hård.

Netflix er snart klar med nye sæsoner af Orange Is the New Black og BoJack Horseman, og Showtime kan i 2017 præsentere den længe ventede opdatering af David Lynch’ Twin Peaks, der denne gang har Michael Cera, Laura Dern og Naomi Watts på rollelisten.

Hos HBO og Amazon forsøger man sig nu med helt nye serier, og man har ladet nogle af de helt tunge navne stå for kommende projekter.

Begge selskaber har store succeser at leve op til. Hos HBO kan man for tiden se Silicon Valley og tidens mest omtalte serie, Game of Thrones. Amazon står bag Mozart in the Jungle og den lovpriste Transparent.

Nu skal navne som Adam McKay, Kathryn Bigelow og Guillermo del Toro fører arven videre.

HBO hyrer Oscar-vindere
Tidligere i år vandt Adam McKay en Oscar for sit manuskript til The Big Short. Nu har HBO hyret ham til at instruere og producere pilot-afsnittet til serien Succession. Det skriver Indiewire.

Succession skal handle om en fiktiv familie, der ejer en global medievirksomhed. De er vanvittigt rige – og vanvittigt dysfunktionelle. Serien lægger op til at undersøge familielivet i overklassen – formentlig med humoristiske indfald, som Adam McKay er garant for. Hans gamle samarbejdspartner, komikeren Will Ferrell, er tilknyttet som executive producer.

McKay har tidligere instrueret Ferrell i Anchorman, Step Brothers og The Other Guys.

I 2010 vandt Kahtryn Bigelow en Oscar-statuette for bedste film med The Hurt Locker, og nu skal hun producere Mogadishu, Minnesota for HBO. Serien skrives og instrueres af den somaliske rapper K’naan Warsame.

Serien handler ifølge Indiewire om de mange somaliere, som har bosat sig i Minnesota og har svært ved at føle sig rigtigt amerikanske. Serien beskæftiger sig også med, hvordan jihadister rekrutteres i Vesten.

Amazon kaprer del Toro
I 2013 skrev Guillermo del Toro Pacific Rim sammen med Travis Beacham. De har også skrevet manus til en efterfølger, der endnu ikke er lavet.

Nu skal de også til at arbejde sammen hos Amazon om endnu et science fiction-projekt. Selskabet har nemlig bestilt en pilot til serien Carnival Row, som Beacham skrev tilbage i 2005. Det skriver Deadline.

Serien foregår i fremtiden i den fiktive by Burgue, der skulle minde om Victoriatidens London. Her er en seriemorder løs blandt mennesker og mystiske væsner, og det får Carnival Row til at lyde som en science fiction-udgave af fortællingen om Jack the Ripper.

Mørkets hjerte i rummet
I samme ombæring har Amazon også bestilt en pilot fra Gilmore Girls-skaberen Amy-Sherman Palladino. Serien The Marvelous Mrs. Maisel skal handle om en kvinde, der i 1950’ernes USA beslutter sig for at blive standup-komiker.

Endelig har selskabet fået en af manusforfatterne bag Steven Spielbergs Spionernes bro, Matt Charman, til at skrive manus til en pilot til serien Strange New Things.

Serien beskrives som ”Mørkets hjerte i rummet”, og Kevin MacDonald – der tidligere har lavet The Last King of Scotland – skal stå for instruktionen. Musiklegenden Brian Eno står for soundtracket.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko