Nyhed
08. sep. 2021 | 13:46

Streamingtjeneste udvider i Danmark

Foto | HBO
Der er mange kendte og populære figurer i de film og serier, som den 26. oktober får et nyt hjem på streamingtjenesten HBO Max.

Der er blevet sat dato på, hvornår HBO Nordic bliver til HBO Max, der bliver hjem for populære film og serier.

Af Nicki Bruun

Det har længe været annonceret, at den amerikanske tv-gigant HBO i efteråret 2021 ville foretage en opgradering. Den danske tjeneste HBO Nordic skifter navn til HBO Max, og i samme ombæring skruer man op for mængden af indhold.

Nu er der kommet en dato på, hvornår danske streaming-fans kan blænde op for HBO Max: 26. oktober.

Det skriver HBO i en pressemeddelelse. Her fremgår det også, at HBO Max bliver tilgængelig for både nye og eksisterende kunder af HBO Nordic, der eventuelt har abonnement gennem andre partnere.

Prisen er der ikke oplyst noget om.

I oktober holder HBO et virtuelt event, hvor det bliver præsenteret, hvad tjenesten mere specifikt kommer til at indeholde, og hvad det skal koste. I USA koster et abonnement femten dollars om måneden, der svarer til omkring 100 kroner.

Danmark bliver sammen med resten af Norden samt Spanien og Andorra de første europæiske lande, hvor HBO Max gør sit indtog. På en ny hjemmeside for den danske afdeling bliver det kaldt ”en helt ny streamingoplevelse”.

I 2022 bliver HBO Max tilgængelig i fjorten andre europæiske lande. Streamingtjenesten lancerede i USA i maj sidste år, hvor coronakrisen var i sin spæde start. I 2021 har film fra Warner Bros. – der deler ejere med HBO – fået simultan premiere i amerikanske biografer og på HBO Max i USA.

Streamingkrigen intensiveres
Dermed fortsætter streamingkrigen for ufortrøden kraft i hele verden, og det mærker vi også i lille Danmark.

Her har mange biografer med landets største biografkæde – Nordisk Film Biografer – i spidsen gjort oprør og nægtet at vise film af Warner Bros. og Disney, fordi de samtidig eller kort efter premieren er kommet på selskabernes respektive streamingtjenester.

WarnerMedia, som selskabet bag Warner Bros. og HBO Max hedder, ejer rettighederne til populære titler som filmene om Harry Potter og tv-serien Game of Thrones.

Samtidig er HBO Max også begyndt selv at producere sine egne serier, så man for alvor kan tage kampen op med Netflix og de andre konkurrenter på markedet.

”Den unikke og eksklusive kombination af ikonisk indhold fra Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network, Max Originals – herunder også lokalproduktioner – og meget mere, skaber en streamingplatform, som alle fans i Europa kommer til at elske,” udtaler danske Christina Sulebakk, der er chef hos HBO Max.

”Vi ser et enormt potentiale for vores nye streamingplatform.”

Trailer: Film og serier på HBO Max

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko