Nyhed
29. mar. 2021 | 10:04

Super8-film forlænges til 2. påskedag

Foto | Milan Bjørnild
Med Milan Bjørnilds drømmende og symbolmættede billeder indfanger Fireflies kærligheden, når den begynder at gøre ondt.

Roste førsteårsfilm fra den aarhusianske filmuddannelse Super8, der har været en succes på Ekkos hjemmeside, kan ses i hele påsken.

Af Claus Christensen

De sidste fjorten dage har Ekkos læsere kunnet se førsteårsfilm fra den alternative filmuddannelse Super8 i Aarhus.

Det er der mange, som har gjort.

Derfor har vi sammen med de stolte filmfolk besluttet at forlænge den eksklusive visning med halvanden uge. De var oprindelig sat til at stoppe den 25. marts, men de vil være tilgængelige til og med påskemandag den 5. april.

Det giver endnu flere mulighed for at opleve film, som på ofte overbevisende vis forener det politiske og det personlige.

Drømme om flugt sætter et menneskeligt ansigt på flygtningedebatten. Øst for hav, vest for sund blander familiedrama med klimahærværk i landbruget, og i Her er endnu en diskuterer et ungt par deres forhold på et loftsværelse, mens verden udenfor er ved at gå i opløsning.

Den fjerde og sidste Fireflies skildrer en franske kvinde og en tysk mand, der har forelsket sig i hinanden i København. Men forholdet bliver sat på spidsen, da han får tilbudt arbejde i New York.

Årgangen har samlet fået fire stjerner af vor anmelder, der oven i købet diskede op med fem stjerner til en af filmene, nemlig Her er endnu en med blændende præstationer af stortalentet Nikolai Jørgensen og Maria Cordsen.

De korte værker viser, at filmmiljøet lever og har det godt i Aarhus, hvor Super8 har til huse.

Se filmene her.

Kommentarer

Super8

Alternativ filmuddannelse i Aarhus.

Årgang 10 går på uddannelsen 2020-22.

Se førsteårsfilmene her.

© Filmmagasinet Ekko