Nyhed
02. nov. 2021 | 10:58

Tiger King-stjerne sagsøger Netflix

Foto | Netflix
I første sæson af Tiger King skildres Carole Baskin ikke kun som en stor fan af kattedyr, men også som en aparte kvinde, der måske havde en finger med i sin rige mands død.

Carole Baskin går rettens vej for ikke at medvirke i anden sæson af streamingtjenestens vildt populære true crime-serie.

Af Nicki Bruun

Anden sæson af true crime-fænomenet Tiger King kommer først på Netflix den 17. november, men allerede inden premieren har serien om intriger og kattedyr skabt furore.

Indehaveren af dyrereservatet Big Cat Rescue, Carole Baskin, sagsøger Netflix og produktionsselskabet Royal Goode Productions, skriver mediet Variety.

Hun medvirker i første sæson, der følger den karismatiske Joe Exotic, som er blevet idømt 22 års fængsel for at planlægge et mord på Baskin. Hun var dog stærkt utilfreds med, hvordan serieskaberne skildrer hende. Blandt andet blev der stillet spørgsmålstegn ved, om hun var impliceret i sin rige mands mystiske død.

Carole og hendes nuværende mand Howard Baskin har indgivet søgsmål, fordi hun ifølge eget udsagn ikke har skrevet under på at medvirke i anden sæson.

Hun optræder i den nyligt frigivne trailer.

Baskin-parret kræver at blive klippet helt ud af enhver situation fra anden sæson, hvor de måtte optræde.

Netflix har i skrivende stund ikke forholdt sig til søgsmålet fra Carole Baskin.

Retsligt efterspil
De seneste år har der været adskillige sager om medvirkende, som ikke har ønsket at optræde i dokumentarer.

Ekko kunne afsløre, at Anja Olsen havde kæmpet for ikke at være med i dokumentaren Into the Deep om ubådsmorderen Peter Madsen. Filmen fik premiere på Sundance-festivalen for næsten to år siden, men efterfølgende har den endnu ikke set dagens lys på Netflix, der ejer rettighederne.

Også den danske dokumentar Krigsfotografen om Jan Grarup løb ind i en sag, hvor DR blev politianmeldt.

Familiemedlemmer til Grarups afdøde ekskone var forargede over, at der i filmen er en scene fra bisættelsen. Sagen endte med, at Pressenævnet kritiserede filmholdet for at tilsidesætte god presseskik ved at bruge optagelserne uden samtykke fra de pårørende.

Netop nu forsøger forfatteren Sara Omar at stoppe en kritisk dokumentar. Hun samarbejdede i en periode med instruktøren Manyar Parwani, men nu er parterne rygende uenige om, hvem der har rettighederne til materialet.

I forhold til Tiger King er det sidste ord næppe sagt endnu. Hvis Carole Baskin faktisk medvirker i anden sæson, skal filmholdet bag enten klippe hende ud, eller også skal Netflix tage kampen i retten for at holde hende i dokumentarserien.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko