Nyhed
20. juni 2024 | 11:45

Trine Dyrholm skal være Tove Ditlevsen

Foto | Rolf Konow

En af Trine Dyrholms glansroller må siges at være som monstrøs stedmor i Dronningen, og nu skal hun igen arbejde sammen med filmens manuskriptforfatter Maren Louise Käehne. 

Trine Dyrholm og tre andre skuespillere spiller digteren og forfatteren Tove Ditlevsen i kommende TV 2-serie, der er skrevet af manuskriptforfatteren bag Dronningen.

Af Frederik Hoff

Tidligere i år blev Paprika Steen belønnet med en Bodil for sin præstation som Tove Ditlevsen i det intense drama Toves værelse, der handler om forfatterens turbulente ægteskab med Ekstra Bladets chefredaktør, Victor Andreasen.

For de fleste ville det være direkte dumdristigt at forsøge at gøre Paprika Steen kunsten efter. Men hvis nogen kan gøre det, er det Trine Dyrholm, Danmarks mest prisbelønnede skuespiller.

Dyrholm indtager rollen som Tove Ditlevsen i en kommende TV 2-serie, der er baseret på forfatterens selvbiografiske roman Gift, hvor hun skriver om sine fire ægteskaber.

Det fortæller seriens producent Piv Bernth fra Apple Tree Productions til Variety i forbindelse med Monte-Carlo Television Festival.

Ligesom Paprika Steen spiller Trine Dyrholm Tove Ditlevsen i den sidste del af hendes liv, mens tre andre skuespillere vil spille hovedrollen i resten af seriens i alt fire afsnit.

Det vides ikke, hvem der skal spille Ditlevsen i de andre tre afsnit, men ifølge Variety går serien i produktion i 2025. I 2022 fik produktionen tildelt 11.260.049 kroner i støtte fra Filminstituttets public service-pulje.

Fandenivoldsk kompleksitet
Manuskriptet til serien leveres af Maren Louise Käehne, som også stod bag manuskriptet til Dronningen, hvor Trine Dyrholm spiller den spektakulære hovedrolle.

Allerede i 2021 annoncerede Nordisk Film, at de ville lave serien, men nu er det i stedet Apple Tree Productions, der laver den for TV 2.

Dengang var det Lina Flint, der stod til at producere Gift for Nordisk Film, men siden har Dorthe Riis Lauridsen overtaget producerrollen.

Til gengæld har Flint og Maren Louise Käehne gang i et andet projekt, hvor Trine Dyrholm skal spille sammen med den norske kollega Andrea Bræin Hovig.

Oprindelig blev det også meldt ud, at May El Toukhy, der har instrueret Dronningen, var en del af Gift-projektet, men hun er ikke nævnt i Variety-artiklen.

Ifølge Variety begynder Gift med Tove Ditlevsens sidste dag, hvor hun afleverer sit manuskript og begår selvmord, 58 år gammel.

”Hun ville altid have mere, men at skrive var hendes sande kærlighed,” siger Piv Bernth om Ditlevsen til Variety.

”Tove Ditlevsens liv udgør i al sin fandenivoldske kompleksitet et fascinerende og inspirerende stof for os som filmskabere. Hun vil have det hele – karriere, børn, kærlighed, frihed – og drages samtidig konstant mod at destruere enhver form for harmoni og lykke,” udtalte Maren Louise Käehne i en pressemeddelelse fra 2021.

Med andre ord er Ditlevsen en perfekt Trine Dyrholm-rolle.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko