Konflikt på Filmskolen
17. nov. 2019 | 16:07 - Opdateret 17. nov. 2019 | 20:27

Filmlærere: Vi vil bare gerne undervise

Foto | Den Danske Filmskole
”Vi er ansat til at undervise, og det vi glæder os til at komme i gang med igen,” siger lærernes talsmand Christian Ballund, men i morgen vil de igen møde en barrikaderet skole på Holmen i København.

Lærergruppen på Den Danske Filmskole har valgt at være neutral i konflikten mellem Vinca Wiedemann og eleverne, der meddeler Ekko, at barrikaden fortsætter i morgen mandag.

Af Claus Christensen

Da lærerne i fredags ankom til Den Danske Filmskole, blev de mødt af en flok elever, som iført gule veste havde barrikaderet skolen.

84 procent af skolens elever vil af med rektor Vinca Wiedemann, som torsdag hjemsendte den populære dokumentarfagleder Arne Bro, der er modstander af Wiedemanns plan om at ændre den kunstneriske skole til en mere akademisk bachelor/kandidat-uddannelse.

Efter råd fra Filmskolens ledelse valgte lærerne ikke at forsøge at forcere blokeringen. I stedet afholdt de et møde ude i byen, og mødet har udmundet i en udtalelse til skolens studerende og de ansatte.

Ingen holdning til elevernes krav
Lærerstabens tillidsrepræsentant, Christian Ballund, der underviser i animation, vil offentliggøre udtalelsen. Men han slår fast, at lærerne har valgt at holde sig uden for konflikten.

”Vi vil gerne undervise. Det er det, vi er ansat til, og det er det, vi glæder os til at komme i gang med igen.”

– Er I splittede indbyrdes i forhold til konflikten?

”Vi har ingen holdning til elevernes krav om, at Vinca skal forlade posten, og hjemsendelsen af Arne Bro kan vi i sagens natur ikke have nogen holdning til, eftersom det er en personalesag. Rektor må jo ikke sige noget om sagen, og vi kan selvfølgelig komme med vores gisninger, men det holder vi os fra.”

– Hvis ikke I har en holdning til elevernes blokade, hvad har I så en holdning til?

”Vi har den holdning, at vi er ansat på Den Danske Filmskole til at undervise, og det håber vi, at ledelsen og de studerende kan finde sammen om.”

– I har med andre ord valgt at være neutrale?

”Det kan du godt sige. På nuværende tidspunkt har vi ingen kommentarer til konflikten.”

– Har du indtryk af, om I kan komme ind på skolen i morgen?

”Eftersom vi er ansatte, har vi tænkt os at møde på arbejde i morgen. Så må vi se, hvad der sker.”

– Hvordan har du det personligt med alt det her?

”Det har jeg ikke en afklaret holdning til.”

– Kommer det bag på dig, at konflikten efter nogle forholdsvis rolige måneder pludselig eksploderede i torsdags?

”Det tror jeg ikke, at jeg har nogen holdning til lige nu.”

– Hvad tænker du om elevernes planer om at få folk fra branchen til at undervise dem, og der er en del, der har tilbudt at give gratis undervisning?

”Hvis de studerende ønsker at bruge deres tid på at blive undervist af andre mennesker, så står det dem frit for. Det har jeg ikke en holdning til.”

Martin Anthon Sørensen, talsmand for Filmskolens elever, skriver i en sms til Ekko, at barrikaden af skolen fortsætter mandag, ligesom man står fast på kravet om rektorens afgang.

”Lærerne møder en barrikaderet skole i morgen. Med samme ultimatum, som vi tidligere har udtalt i pressemeddelelsen,” lyder det fra talsmanden, som tilføjer: ”Det har vi netop meddelt lærerne, de ansatte og Vinca.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko