Nyhed
21. okt. 2014 | 17:58

Toppen af dansk film indtager jury

Foto | Anders Kristensen
Janus Metz satte i 2010 dagsordenen med Afhanistan-dokumentaren Armadillo. Nu skal han være med til at udpege Danmarks største filmtalent.

Instruktør Janus Metz, skuespiller Danica Curcic og fotograf Manuel Claro er blandt de ti jurymedlemmer, der er med til at bestemme prisregnen.

Af Morten Scriver Andersen

I dag kan vi afsløre de ti jurymedlemmer, der sammen med publikum skal bestemme, hvilke talenter der skal hyldes i den danske filmundergrund fredag 21. november, når første udgave af Ekko Shortlist Awards løber af stablen.

Juryen kårer egenrådigt vinderen af Shortlist Prisen, hvor de nominerede er brugernes ti favoritfilm gennem året på den ugentlige online-hitliste Ekko Shortlist. Desuden nominerer juryen film i tolv kategorier fra All Time Shortlist (15. april 2013 – 25. august 2014), som brugerne kan stemme på op til prisfesten.

Med så forskelligartede priskategorier som bedste scenografi, bedste eksperiment, bedste animationsfilm og bedste lyddesign, har vi bestræbt os på at komme hele vejen rundt i den danske filmbranche.

Det er der kommet en stor og yderst kompetent jury ud af:

Instruktør Janus Metz fik i 2010 sit store gennembrud med dokumentaren Armadillo og er nu ved at tage springet til spillefilm med sin kommende amerikanske Galveston.

Det nye stjerneskud i dansk films skuespillerstand hedder Danica Curcic. Hun er aktuel i efterårets store blockbuster Fasandræberne og Bille Augusts kommende Stille hjerte.

Manuel Claro er en af Danmarks førende fotografer, der har stået bag kameraet på Trier-værkerne Melancholia og Nymphomaniac.

Kim Leona er manuskriptforfatter på Per Flys Danmarks-trilogi og har siden 2010 været en meget vellidt filmkonsulent på Det Danske Filminstitut.

Pernille Bech Christensen har ageret trofast klipper for Susanne Bier gennem mange år og står blandt andet bag Brødre og Oscar-vinderen Hævnen.

Niels Sejer er om nogen Danmarks bud på en stjernescenograf. Han har skabt de imponerende scener i 1864 og En kongelig affære og arbejder nu på Thomas Vinterbergs Kollektivet og en film med selveste Barry Levinson.

Hans Møller er lyddesigner og skal sammen med to kolleger i fremtiden lede tonemester-uddannelsen på Den Danske Filmskole. Han har lavet Ole Christian Madsens Flammen & Citronen og den kommende Itsi Bitsi.

Filminstruktør, Michael Hegner, står bag den store danske animationsfilm Hjælp! Jeg er en fisk og senest Gummi T.

Informations filmredaktør Christian Monggaard er med sin store passion for kortfilm en sjældenhed i den danske anmelderstand.

Claus Christensen, chefredaktør for Ekko gennem tolv år, har siden starten på Ekko Shortlist for halvandet år siden set over 500 kortfilm.

Juryen arbejder nu på at finde frem til fem nomineringer i hver af de tolv priskategorier. Følg offentliggørelsen af de endelige nomineringer, der vil blive lagt ud på Ekkos hjemmeside torsdag.

Herefter vil man kunne se de nominerede film og stemme på sin favoritklipper, -skuespiller, -dokumentarfilm med flere.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Dato: 21. november

Tid: 20.00
(dørene åbner 19.00)

Sted: Øksnehallens Bygning 55 i DGI-byen, Staldgade 16, København

Bestil billet her.

Ekko Shortlist

En ugentlig online-hitliste for kortfilm (maksimum 45 minutter), hvor filmene rangeres efter antallet af visninger og stjerner.

Indeholder både fiktion, dokumentarer, animationsfilm, eksperimenter og musikvideoer.

Hver uge udvælger Ekko-redaktionen nye film, såkaldte boblere, som får chancen for at komme ind på top 10.

Den maksimale tid, en film kan ligge på top 10, er tretten uger. Herefter fortsætter filmen på All Time Shortlist, som rangerer filmene løbende efter visninger og antal stjerner.

© Filmmagasinet Ekko