Uden filter

Bloggen er udtryk for skribentens egne holdninger og opfattelser.

07. jan. 2021 | 14:49

Pas på med diller-debatten

Foto | DR

Kan der snart koges mere suppe på den diller?

Ja, der kan der åbenbart.

Der er blevet sagt meget godt og reflekteret i flere lejre omkring DR Ramasjangs nye børneprogram John Dillermand – og sandelig også det modsatte. Det har spredt sig som steppebrand uden for landets grænser, at de skøre danskere nu igen laver mærkeligt tv til de mindste.

Således fandt jeg mig selv i går i telefonen med CBC Radio, Canadas pendant til DR.

Jeg er nemlig en af dem, der synes, John er skæg, skør og meget skøn underholdning, og at den tilmed gør noget rigtigt godt i forhold til, at vi får et afslappet forhold til kroppen.

Kønsdele er ikke ulækre eller skamfulde. Heller ikke tissemænd, der slet ikke ligner tissemænd.

Jeg kan dog godt være bekymret over al den negative debat, John Dillermand står i.

Børn skal ikke føle sig forkerte, uanset hvordan de ser ud, og hvilket køn de har!

For der er sikkert mange af børnene, der vil opfange noget af det og måske vil få den tanke, at dillere er noget, som man skal skamme sig over. At man måske er forkert, hvis man er en af dem, der har sådan én. Det er immervæk omtrent halvdelen af os.

Vi har efterhånden meget fokus på kvinder, flydende seksualitet, transkønnede og andre, der i årevis har været undertrykt og diskrimineret og jaget vildt. Forhåbentlig bliver der fremover endnu mere fokus på det og gerne endnu mere ligeligt fordelt.

Det kan faktisk kun gå for langsomt, for det er vigtigt at kunne spejle sig i dem, man ser på tv.

Men jeg tror også, man skal passe på med at skabe en hel generation af børn, der føler, de gør noget forkert, alene fordi de har en tissemand.

Kommentarer

Ida Rud

 

Ida Rud (f. 1982) er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2014, men har skrevet for Ekko siden 2013 og indgik i 2015 i Ekkos redaktionelle gruppe.

Hun er også tilrettelægger på Troldspejlet.

Ida er en af Danmarks førende kropsaktivister, som trådte foran kameraet i DR3-dokumentaren Tykke Ida, hvor hun fortalte om at blive glad for sin krop.

Hun brænder for filmkritik, skriver begejstret om de gode oplevelser, men er heller ikke bange for at gå til stålet, når en film skuffer.

Ved siden af journalistikken spiller hun keyboard i bandet SPEkTR, der er inspireret af filmmusik.

© Filmmagasinet Ekko