Uden filter

Ida Rud

 

Som mangeårig filmanmelder har Ida Rud (f. 1982) de kritiske briller på i mødet med filmverdenen. Hun er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2014, men har skrevet for Ekko siden 2013 og indgik i 2015 i Ekkos redaktionelle gruppe.

Foruden sine mange anmeldelser, interviews og kommentarer for Ekko har hun skrevet artikler for en række dagblade og magasiner. Hun er desuden tilrettelægger på Troldspejlet, hvor hun har været fast tilknyttet siden 2017.

Ida er også kendt som en af Danmarks førende kropsaktivister, der har medvirket i blandt andet Deadline på DR2, hvor hun debatterede kropsidealer og kampen med at føle sig tilpas i sin krop. I 2017 trådte hun selv foran kameraet i DR3-dokumentaren Tykke Ida, hvor hun fortalte om sin rejse med at blive glad for sin egen krop.

Siden da har hun også været foredragsholder med oplæg om kropspositivitet. Hun brænder for filmkritik og er kendt for sin skarpe pen, der skriver begejstret om de gode oplevelser, men heller ikke er bange for at gå til stålet, når en film skuffer.

Ved siden af kulturjournalistikken spiller Ida keyboard i bandet SPEkTR, der er inspireret af filmmusik.

07. dec. 2018 | 11:07

En stjerne falmer

Se kommentarer
© Filmmagasinet Ekko