Nyhed
22. juli 2019 | 15:59

Claes Bang lukker ballet i Venedig

Foto | José Haro
Det er sparsomt med oplysninger om plottet i The Burnt Orange Heresy ud, men at dømme efter billedet har Claes Bang og Elizabeth Debickis kunstkritikere også et mere intimt forhold.

Noir-thrilleren The Burnt Orange Heresy med danske Claes Bang, Mick Jagger, Elizabeth Debicki og Donald Sutherland er udvalgt til at afslutte årets Venedig-festival.

Af Claus Christensen

Skuespilleren Claes Bang måtte gå grueligt meget igennem, inden han i en alder af 50 år fik sit store gennembrud med hovedrollen i Ruben Östlunds Guldpalme-vinder The Square i 2017.

Siden gennembruddet er det imidlertid gået over stok og sten.

Han har fået en rolle i HBO-serien The Affair og skal spille selveste Dracula i en kommende Netflix-serie af samme navn. I vor egen andedam er det blevet til Ekko Shortlist Awards-nominering for rollen som magtfuld skabsbøsse i Hotel Boy.

Nu får Claes Bang æren af at afrunde årets Venedig-festival, der finder sted fra 28. august til 7. september.

Han har nemlig hovedrollen i Giuseppes Capotondis The Burnt Orange Heresy, der i dag er blevet valgt til at afrunde festivalen.

Kunsttyveri
Filmen foregår i 1970’erne Italien.

Claes Bang spiller kunstkritikeren James Figueras, der sammen med kollegaen Berenice Hollis (Elizabeth Debicki) besøger en kunstsamler, som spilles af ingen ringere end rockmusikeren Mick Jagger.

Her får Bang den lyssky opgave at stjæle et mesterværk af kunstneren Jerome Debney – en rolle, der oprindelig var givet til Christopher Walken, men åbenbart er endt hos Donald Sutherland.

Der er tale om en såkaldt neo-noir-thriller – baseret på en roman af Charles Willeford – så vi skal nok regne med, at intet er, hvad det foregiver at være.

The Burnt Orange Heresy vises uden for konkurrence, hvorfor Claes Bang ikke skal sætte næsen op efter priser..

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko