Nyhed
14. okt. 2021 | 13:14

Dansk film udskydes efter drab i Norge

Foto | Rasmus Weng Karlsen
Den danske familiefar Martin (Rasmus) forsøger i Vildmænd at flugte fra hamsterhjulet ved at klæde sig ud og leve som vildmand i de norske fjelde.

Nordisk Film udskyder Vildmænd, hvor Rasmus Bjerg spiller en dansk mand, der rejser til Norge for at fange sin egen mad med bue og pil.

Af Nicki Bruun

En forfærdelig hændelse rystede i går aftes indbyggerne i den lille norske by Kongsberg.

Her dræbte en mand med bue og pil fem mennesker. En dansk statsborger, som har en dansk og en norsk forælder og er opvokset i Norge, er blevet sigtet for de fem drab.

Hændelsen får Nordisk Film til at udsætte en af deres film, som i uhyggelig grad leder tankerne hen på den hæslige situation.

I Vildmænd spiller Rasmus Bjerg en dansk mand, der rejser til Norge for at komme væk fra familien og realisere sig selv. Det gør han blandt andet ved at forsøge at fange sin egen mad. Men i en scene går han med bue og pil på ryggen ind på en tankstation for at handle.

”På baggrund af den tragiske hændelse i går i Norge, og af respekt for de pårørende, har vi i Nordisk Film truffet beslutning om at udskyde premieren på Vildmænd,” udtaler distributionschef Frederik Honore fra Nordisk Film i en pressemeddelelse.

”Vi vil gerne understrege, at de ligheder, der er mellem filmen og gårsdagens tragedie, er helt tilfældige. Men vi vil gerne prioritere, at der bliver bedre tid til at bearbejde tragedien, før det bliver muligt for et dansk publikum at opleve filmen i biografen. Vi vil nu kigge på premierekalenderen og inden for de kommende dage lægge os fast på en ny premieredato, som derefter vil blive meldt ud.”

Tidens kriseramte mand
Vildmænd er instrueret af stortalentet Thomas Daneskov, som blev den store vinder ved første udgave af prisuddelingen Ekko Shortlist Awards med kortfilm Ud, spring over, ind.

Han har skrevet sin spillefilm sammen med den prisvindende romanforfatter Morten Pape.

Filmen er allerede blevet udskudt én gang i forbindelse med biografernes corona-nedlukning. Den skulle have haft premiere 25. marts, men blev rykket til 11. november.

Nu må publikum dog vente lidt længere med at få filmen at se. Vi bragte i Ekko #87 et stort interview med Thomas Daneskov, hvor instruktøren fortæller om tidens kriseramte mand, som filmen undersøger.

Det kommende nummer af Ekko, som er på gaden snart, indeholder en anmeldelse af Vildmænd.

”Jeg er enormt berørt af situationen i Norge og sender mine tanker til de pårørende. Jeg er fuldstændig enig i Nordisk Films beslutning om at udskyde premieren,” skriver Rasmus Bjerg på Instagram.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko