Nyhed
02. aug. 2018 | 09:32

De utrolige 2 slår rekorder

Foto | Pixar
Superhelte-familien med det borgerlige efternavn Parr bruger deres superkræfter til at bekæmpe skurke i hjembyen Metroville.

Pixars populære superhelte-familie er tilbage i topform. De utrolige 2 har indspillet for over én milliard dollars på verdensplan.

Af Astrid Gjørup

Det er gået fjorten år, siden den Oscar-vindende animationsfilm De utrolige fik premiere. Men noget tyder på, at efterfølgeren De utrolige 2 har været ventetiden værd.

Allerede i premiereweekenden indtjente den populære superheltefamilie over en milliard kroner i de amerikanske biografer.

Filmen har kørt i noget tid rundt omkring i verden og er nu kommet op på en milliard dollars, der svarer til over seks milliarder danske kroner.

Dermed er De utrolige 2 den fjerde film i år til at indgå i den såkaldte the billion-dollar-club, hvor filmene har indtjent over en milliard dollars. De andre film, der er kommet over den grænse i år, er Black Panther, Avengers: Infinity War og Jurassic Wold: Fallen Kingdom.

Mod nye tider
Med den gode start i biograferne er De utrolige 2 allerede gået ind på en 36. plads på listen over de mest indtjenende film nogensinde.

Der er dog stadig et stykke op til den mest indbringende animationsfilm, Frozen, der ligger nummer tolv på samme liste.

De utrolige 2 er også populær blandt de amerikanske anmeldere. Filmen har i skrivende stund den flotte score 80 ud af 100 på Metacritic, der udregner et gennemsnit ud fra de største amerikanske medier.

Succesen kommer, mens Pixar går mod nye tider uden medstifteren og direktøren John Lasseter bag roret.

I begyndelsen af juni offentliggjorde Disney, at Lasseter fratræder sin stilling hos Pixar efter flere beskyldninger om sexchikane.

De utrolige 2 kommer i de danske biografer den 30. august.

Trailer: De utrolige 2

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko