oscar 2021
26. apr. 2021 | 16:40

Oscar-ekspert deler sejr med Magnusson

Foto | privat & Danny Moloshok
Journalisten Casper Hindse (tv.) og produceren Kim Magnusson har i en årrække kæmpet om at gætte flest rigtige Oscar-vindere, men i år deler de i porten.

For andet år i træk har Ekkos Casper Hindse gættet flest af prisvinderne, men denne gang må han dele æren med dobbelt Oscar-vinder Kim Magnusson.

Af Nicki Bruun

Oscar-statuetterne blev i nat uddelt i et show, der næppe vil gå over i historien som andet end anderledes på grund af det seneste års coronakrise.

Det var småt med underholdning ved prisuddelingen, så spændingen bestod mest i at holde øje med, hvem af eksperterne i Ekkos Oscar-panel der løb med sejren.

Og som det var tilfældet sidste år, tager Ekkos Oscar-ekspert Casper Hindse sejren. Men denne gang må han dele den uofficielle titel som landets førende ekspert med den dobbelte Oscar-vinder, produceren Kim Magnusson.

De to herrer har begge fået sytten rigtige i deres spådom om vinderne i de 23 kategorier ved Oscar-uddelingen. Magnusson gik lidt frem og tilbage i sine gæt, men endte med at holde på The Father i kategorien for manuskript baseret på andet forlæg.

Det viste sig at være en klog beslutning, da filmen snuppede prisen foran favoritten Nomadland. Til gengæld slog Hindse tilbage med sin forudsigelse af, at Nomadland ville tage prisen for bedste film, hvor Kim Magnusson gik med The Trial of the Chicago 7.

Mændene adskilte sig i flere kategorier, men ender altså med lige mange rigtige og må dele sejren. Se mere i skemaet nederst i artiklen!

Snydt af skuespilpriser
Kim Magnusson var i år god til at ramme nogle af de overraskelser, som der altid er i en Oscar-uddeling. Og der var tæt kamp i toppen.

Tredjepladsen deler TV 2’s Oscar-ekspert Ann Lind Andersen, Ekkos Hollywood-korrespondent Tina Jøhnk Christensen og manuskriptforfatteren Søren Frellesen med femten rigtige hver.

Ann Lind Andersen og Søren Frellesen deltog i TV 2’s live-dækning, mens debutanten Tina Jøhnk Christensen med base i Los Angeles har gjort nytte af sit kendskab til den amerikanske filmbranche.

Berlingskes kulturkritiker Sarah Iben Almbjerg fik også en god start med fjorten rigtige.

Størstedelen af panelet havde svært ved at forudsige hovedrollepriserne, der gik til veteranerne Frances McDormand og Anthony Hopkins for henholdsvis Nomadland og The Father.

Ingen havde gættet, at Hopkins ville snuppe sejren, mens kun instruktøren Aske Bang og kritikeren Ida Rud spåede, at McDormand ville vinde prisen.

De to havde ganske forfriskende ikke skævet meget til bookmakerne, men resultatet er, at de havner i bunden af panelet.

Ida Rud er dog tæt på de andre med tretten rigtige, mens Aske Bang med sine gæt fra hjertet kun kom op på seks rigtige og uden konkurrence sætter sig på jumbopladsen. Forhåbentlig kommer han stærkt tilbage næste år.

(Klik på billedet for at se det i en større udgave).

Kommentarer

Oscar 2021

Hvert år tester vi Oscar-eksperternes viden i et panel, hvor de gætter på vinderne i samtlige kategorier.

© Filmmagasinet Ekko