Nyhed
10. sep. 2013 | 19:08

Facebook-censur rammer Grand

Foto | Gianni Fiorito
Engang var Grand Teatret stuerent. Nu er dette billede fra Sorrentinos Den store skønhed blevet fjernet fra biografens Facebook-side.

Grand Teatret har nu også fået Facebook-kniven på grund af et billede fra artfilmen Den store skønhed, som ellers ligger på filmens officielle Facebook-side.

Af Marie Andersen

For et par uger siden vakte det opsigt, da Ekkos forside med Christoffer Boe omgivet af nøgne kvinder blev censureret af Facebook.

Nu har Facebooks ubarmhjertige kniv så ramt en anden dansk filmaktør, som ellers normalt bliver associeret med det absolut stuerent finkulturelle: Grand Teatret.

Og det tilmed på grund af en intellektuel, italiensk art-film om en falleret forfatter, der driver rundt mellem Roms renæssance-bygninger og diskuterer kunst og kærlighed.

Et moralsk filter
8. september postede Grand Teatret et officielt billede fra Paolo Sorrentinos Den store skønhed, hvor en smuk nøgen brunette slænger sig på en leopardmønstret sofa bag ved filmens hovedperson Jeb.

Men den gik ikke – biografen blev mødt af den samme besked, som Ekko fik et par uger forinden: ”Et eller flere af de opslag, du har promoveret, overholder ikke vores retningslinjer og er blevet afvist.”

Det behager ikke ligefrem Grand Teatrets direktør, Kim Foss.

”Det er trist, at vi skal have et amerikansk, moralsk filter ind over de ting, vi foretager os i Danmark. Men jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre ved det. Der er jo ikke nogen steder, man kan henvende sig,” siger han.

Kan ikke overvåge alt
Ekko fik selv hul igennem til Frida Löwengren fra Northern Link PR i Stockholm, der tager sig af kommunikationsarbejdet for Facebook i Skandinavien. Hun refererede til Facebooks erklæring om rettigheder og ansvar, hvor det fremgår, at nøgenhed ikke er tilladt.

Kim Foss har dog ikke i sinde at lægge sig ud med Frida og Facebook:

”Det gider jeg ikke. Man risikerer jo bare, at de lukker ens konto,” siger han og tilføjer, at han spekulerer på, hvordan Facebook opdager nøgenbillederne.

”Jeg tror ikke på, at Facebook selv kan overvåge hver enkelt lille ting, der foregår derude. Der må være nogen, som gør dem opmærksomme på det,” konstaterer Kim Foss.

Billedet ligger på Facebook
I Facebooks nøgenhedspolitik er der ifølge Journalisten.dk en enkelt undtagelse, nemlig at ”kunst-nøgenhed er ok”.

Paolo Sorrentino ville formentlig blive fornærmet over at vide, at Den store skønhed, der var i hovedkonkurrence i Cannes, ikke falder ind under den kategori.

Til gengæld kan han glæde sig over, at der på La grande bellezzas officielle, italienske Facebook-side ligger et hav af billeder fra filmen – også det, hvor en smuk nøgen brunette slænger sig på en leopardmønstret sofa.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko