Nyhed
07. apr. 2020 | 11:47

Forsigtig optimisme hos producenter

Foto | Vision Denmark
Producentforeningens direktør Jørgen Ramskov skal på den anden side af påske snakke med filmbranchens organisationer om at få produktionsmiljøet i gang igen.

Efter påske vil Producentforeningen snakke med DR og sammen med filmbranchens organisationer forsøge at skabe retningslinjer for sikker genoptagelse af arbejdet.

Af Nicki Bruun

”En forsigtig genåbning,” lød overskriften, da statsminister Mette Frederiksen i går aftes holdt pressemøde med fokus på, hvordan Danmark så småt skal starte op igen efter påske.

Hos landets produktionsselskaber giver det grund til forsigtig optimisme.

I hvert fald vil direktør for Producentforeningen, Jørgen Ramskov, efter påske tage et møde med DR om, hvordan man forsvarligt kan forholde sig i produktionsmiljøet.

”DR har meget stor egenproduktion, så kan vi blive enige med DR om de standarder, vi arbejder efter, så vil det hjælpe branchen i høj grad," siger Jørgen Ramskov til Mediawatch.

Håbet er sammen med blandt andre DR samt branchens organisationer og fagforeninger at få skabt nogle retningslinjer, som man kan arbejde ud fra.

”Vi er ikke lukket ned per dekret som restauranterne, men fordi producenterne har vurderet, at det var nødvendigt sundhedsmæssigt. Hvis udviklingen går den rigtige vej, kan det være, at det også bliver mere fornuftigt at begynde at genoptage optagelserne. Men det må vi se på.”

Truet økosystem
Med statsministerens udmelding blev biografernes nuværende lukning forlænget frem til 10. maj. De blev lukket den 12. marts, så om en måneds tid vil de altså have haft lukket i to måneder.

Det er med andre ord alle led i den danske filmbranches økosystem – fra produktion til distribution – der lider under coronakrisens foranstaltninger.

De rammer selvsagt også både medier og de kunstnere, som blandt andet står bag de kreative filmprocesser.

Kunsten som lim
I sidste uge forhandlede regeringen sammen med et flertal af Folketingets partier en hjælpepakke på 180 millioner kroner på plads for landets medier.

Nu har kulturminister Joy Mogensen sammen med sine politiske kolleger også fået styr på rammerne for en midlertidig kunststøtteordning på 100 millioner kroner. Den skal hjælpe kunstnere med kombinationsindkomst gennem coronokrisen.

”Kunsten er limen i vores liv – den beriger og bevæger os. Den samler os og giver os en følelse af fællesskab og sammenhold. Men kunstens vilkår er trængte, fordi mange kunstnere lige nu ikke har mulighed for at lave og udøve kunst,” siger Joy Mogensen i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

”Det har været en vigtig prioritet for mig og for Folketingets partier at finde en løsning, så disse kunstnere også omfattes af det sikkerhedsnet, regeringen har spændt ud under vores samfund i den her krise.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko