Nyhed
11. feb. 2020 | 07:48

Historisk Oscar får laveste seertal nogensinde

Foto | ABC
James Corden og Rebel Wilson gjorde under Oscar-showet tykt grin med CGI-effekterne i deres udskældte Cats, men der var historisk få seere, som grinede med.

I prisuddelingens snart 100 år har interessen for at se filmstjernerne blive hyldet aldrig været så lille. Tilfredsheden med showet er også faldet i forhold til sidste år.

Af Claus Christensen

Bong Joon-ho og hans sydkoreanske delegation skabte sensationelt historie, da komedie-thrilleren Parasite blev den første ikke-engelsksprogede film, der vandt Oscar for bedste film foran hjemmebanefavoritterne.

Men en anden og mere kedelig rekord blev sat natten til søndag dansk tid.

Den 92. Oscar-show blev nemlig set af historisk få mennesker. 23,6 millioner seere fulgte dramaet på amerikansk tv, og det er 2,9 millioner færre seere end den hidtidige bundrekord, der blev sat i 2017.

Det er andet år, at Oscar-showet afvikles uden en vært. I forhold til sidste år dykkede seertallet med seks millioner mennesker, hvilket svarer til et fald på tyve procent.

Tilfredsheden med prisfesten er også lavere i år. Det scorede 5,3 point hos seere mellem atten og 49 år, og det er 31 procent lavere end i 2019.

Tallene stammer fra analyseinstituttet Nielsen, oplyser tv-stationen ABC, som transmitterede showet.

De skal nok give Oscar-komitéen noget at tænke over. Interessen for den type programmer har dog generelt været faldende i de senere år.

Og Oscar er stadig den mest sete prisuddeling foran Golden Globes, der afholdes af udenlandske filmjournalister i Los Angeles, og musikbranchens Grammy. De har henholdsvis 5,3 og 5 millioner seere.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko