Nyhed
12. apr. 2018 | 10:43

Israel og Norge vinder ved første tv-Cannes

Foto | Nitai Netzer
Den israelske serie When Heroes Fly følger en gruppe soldatervenner, der drager til Colombias skove for at redde den enes store kærlighed.

Serier fra to af verdens førende serielande blev de store vindere, da den første udgave af tv-festivalen Canneseries løb af stablen.

Af Nicki Bruun

Om ganske kort tid offentliggøres hovedkonkurrencen til årets Cannes-festival, der starter om en måneds tid den 8. maj.

Men i går aftes var der prisuddeling for første udgave af Canneseries, som er en tv-festival, der foregår i de glamourøse, sydfranske rammer. Her har afsnit af spritnye serier de seneste dage fået verdenspremiere.

Der er blevet uddelt fem priser i hovedkonkurrencen, og hele fire af dem går til serier fra Israel og Norge.

Hovedprisen for bedste serie modtager israelske When Heroes Fly. Den handler om en forhenværende soldat, som samles med sin gamle gruppe for at redde en kvinde, der er hans store kærlighed, og som er blevet bortført af et colombiansk narkokartel.

Den anden pris til Israel går til de medvirkende i dramaserien Miguel, der følger en homoseksuel mands kamp for at adoptere et barn.

Lykkens olie
De to priser til Norge går begge til serien Lykkeland, der foregår i 1969 under landets store olie-boom.

Seriens forfatter, Mette M. Bølstad, der også har været med til at skrive den roste Kampen om det tunge vand, vinder prisen for bedste manuskript.

Desuden vinder seriens komponist Jan Inge prisen for bedste musik på festivalen.

Den femte og sidste pris, der blev uddelt i går aftes, gik til italienske Francesco Montanari for hans præstation i serien Il Cacciatore. Her spiller han en anklager på Sicilien, som med liv og sjæl går ind i kampen for at få medlemmer af mafiaen i fængsel.

Succesfulde remakes
Både Israel og Norge har i nyere tid gjort sig bemærket for deres respektive tv-serier.

Hatufim og BeTipul er nok ikke titler, som de fleste vil genkende. Men det er de israelske serier, der har ageret forlæg for de amerikanske successerier Homeland og In Treatment.

Den helt store serie fra Norge er selvfølgelig Skam, der blev en sensation – ikke bare i hjemlandet, men også i Danmark og USA, hvor et remake er under opsejling.

Det er også tilfældet for den norske komedieserie Maniac (2014), der handler om en mand, som lever i en fantasiverden. Senere i år kommer en amerikansk genindspilning på Netflix, som har Jonah Hill og Emma Stone i hovedrollerne.

Den amerikanske udgave er instrueret af Cary Fukunaga, der stod bag kameraet i den første sæson af True Detective, og den er skrevet af Patrick Somerville, der har arbejdet på serierne The Leftovers og The Bridge.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko