Nyhed
05. aug. 2022 | 10:41

Kevin Spacey skal betale enorm erstatning

Foto | Netflix
Med sit borende blik får Kevin Spacey det til at løbe koldt ned ad ryggen som Frank Underwood i House of Cards, som skuespilleren blev fyret fra inden seriens afslutning.

Den detroniserede skuespiller er blevet pålagt at betale 225 millioner kroner til produktionsselskabet bag Netflix-serien House of Cards.

Af Nicki Bruun

Man må for Kevin Spaceys skyld håbe, at han sikrede sig en god løn for at spille Frank Underwood i Netflix-serien House of Cards.

Retten i Los Angeles har nemlig pålagt den overgrebsanklagede skuespiller at betale intet mindre end 31 millioner dollars, svarende til omkring 225 millioner danske kroner, til produktionsselskabet MRC.

MRC mener, at Spacey skylder dem penge, fordi selskabet blev tvunget til at fyre ham efter beskyldninger om overgreb fra en række unge mænd, deriblandt en ansat på House of Cards.

Det har en dommer givet selskabet medhold i, skriver amerikanske medier.

Størstedelen af erstatningen skal betales til produktionsselskabet, mens næsten elleve millioner kroner er omkostninger til advokater.

Spaceys advokater har forsøgt at få søgsmålet forkastet, men dommeren har bestemt, at skuespilleren har forbrudt sig mod produktionens adfærdsreglement.

Laver stadig film
Kevin Spacey er blevet beskyldt for overgreb og upassende opførsel af en lang række mænd, siden han i kølvandet på Harvey Weinsteins #MeToo-fald blev anklaget for seksuelle tilnærmelser på dengang blot fjortenårige Anthony Rapp i 1986.

Skuespilleren er også tiltalt i en sag i England, hvor han i en årrække var leder af teatret Old Vic. Her skal han angiveligt have forgrebet sig på adskillige mænd.

Spacey har været til stede under den igangværende retssag i London. Han nægter sig skyldig i alle anklager og har offentliggjort flere bizarre videoer, hvor han i rollen som Frank Underwood har bedyret sin uskyld.

Samtidig er skuespilkarrieren så småt begyndt at komme i gang igen, selv om de store Hollywood-studier ikke vil kendes ved den dobbelte Oscar-vinder.

Den 63-årige skuespiller har således taget imod roller i en række mindre film over hele verden.

Han kan opleves som Kroatiens første præsident i en film og katolsk kejser i en ungarsk film.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko