Nyhed
16. juni 2022 | 15:56

Kevin Spacey vil bevise sin uskyld

Foto | Ascent Films Forever Safe Productions
Kevin Spacey har sin første rolle i en amerikansk film i fem år i den kommende thriller Peter Five Eight.

Den amerikanske skuespiller er under anklage for grove seksuelle overgreb i England, mens han medvirker i film over hele verden.

Af Nicki Bruun

I morges mødte Kevin Spacey første gang op i retten i England. Her skal den amerikanske skuespiller forsvare sig mod anklager om seksuelle overgreb på fire mænd.

Overgrebene skal være begået over en periode mellem 2005 og 2013. Anklagen lyder blandt andet på, at Spacey har tiltvunget sig oralsex fra en af mændene, mens han ifølge anklageskriftet også har begået en ”penetrerende seksuel aktivitet” uden samtykke.

62-årige Kevin Spaceys advokater meddeler i retten i Westminster, at deres klient erklærer sig uskyldig i anklagerne, skriver internationale medier.

Kevin Spacey var inden beskyldningerne mod ham en af verdens førende skuespillere, ikke mindst på grund af rollen som skruppelløs politiker i Netflix-serien House of Cards. Den rolle fyrede streamingtjenesten ham fra umiddelbart efter de første anklager mod skuespilleren.

Overgrebene, som han er anklaget for i England, er angiveligt begået, mens Spacey i elleve år var kunstnerisk leder på teatret Old Vic i London. I 2017 annoncerede teatret i en pressemeddelelse, at man havde modtaget tyve beskyldninger om upassende opførsel mod skuespilleren.

Comeback i filmens verden
Efter Kevin Spacey i 2017 første gang blev anklaget for at have forgrebet sig på en dengang fjortenårig dreng i 1986, har hans offentlige optrædener været få og lettere aparte.

I 2019 lavede skuespilleren en happening med en digtoplæsning på et museum i Rom, og hans seneste video på det sociale medie Instagram er fra juleaften i 2020. På den måde har han ad flere omgange plæderet sin uskyld.

På det store lærred, hvor han blev berømt som dobbelt Oscar-vinder med rollerne i American Beauty og The Usual Suspects, har det været småt med optrædener.

I 2018 fik Billionaire Boys Club med Spacey på rollelisten premiere til hårde anmeldelser, filmen blev et økonomisk flop.

Men skuespilleren har øjensynligt adskillige projekter under opsejling, mens han for nylig kunne opleves i en noget anderledes præstation.

I maj var der på filmfestivalen i Zagreb premiere på den kroatiske film Bilo jednom u Hrvatskoj. Det er et doku-drama, hvor Spacey spiller Franjo Tuđman, Kroatiens første præsident fra 1990 og frem til hans død i 1999.

Kevin Spacey er også på rollelisten som detektiv i en kommende italiensk film og som katolsk kejser i en ungarsk film. Endelig har skuespilleren med sin hovedrolle i Peter Five Eight scoret den første rolle i en amerikansk film i fem år.

Så han kan være på vej tilbage.

Inden et eventuelt comeback skal han dog forsvare sig mod anklagerne i retten. Skuespilleren kan forblive på fri fod undervejs i retssagen, hvis næste retsmøde finder sted den 14. juli.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko