Nyhed
15. dec. 2020 | 19:54 - Opdateret 17. dec. 2020 | 13:35

Årets film kommer på Blockbuster til jul

Foto | Sturla Brandth Grøvlen
Mads Mikkelsen og Lars Ranthe spiller to af hovedrollerne i Thomas Vinterbergs storhyldede Druk, hvor fire gymnasielærere kaster sig ud i et alkoholeksperiment.

Ekkos redaktion har netop udråbt Thomas Vinterbergs Druk til årets bedste film, der allerede fra 18. december kan ses på Blockbuster.

Af Claus Christensen

”Thomas Vinterberg har skabt endnu en klassiker i dansk film,” skrev vi op til premieren på Druk i september og sammenlignede præstationen med gennembruddet Festen for 22 år siden.

Druk har da også fået biografgængerne til at trodse coronavirus og strømme i biograferne, så den passerede 800.000 solgte billetter, inden det hele lukkede.

Men for alle dem, der ikke nåede i biografen, er der godt nyt. Druk kommer nemlig på streamingtjenesten Blockbuster den 18. december.

Her kan den købes, og fra slutningen af januar kan man leje den til en billigere pris.

Ægte julebudskab
Timingen for en streamingpremiere er perfekt.

Juleferien er normalt en højtid for biografer, men de vil have lukket over hele landet for at begrænse spredningen af coronavirus.

Familier vil derfor søge til streaming for at blive underholdt, og her må Druk være et oplagt valg med sit livsbekræftende budskab om at leve livet, mens tid er.

Udgangspunktet er fire livstrætte gymnasielærere, der beslutter sig for at drikke en halv promille hver dag for at sætte lidt kulør på tilværelsen.

Det lyder måske fjollet, men historien strammer hurtigt til og ledsages af mere alvorlige toner, indtil den suveræne finalerus af lykke.

Uenige anmeldere
I weekenden ryddede Druk bordet ved det europæiske svar på Oscar kaldet European Film Awards.

Her fik den ikke bare prisen for bedste film, men også bedste instruktion og manuskript samt bedste mandlige skuespiller ved Mads Mikkelsen.

Og i går valgte vi her på magasinet den til årets bedste film, ikke bare herhjemme, men også internationalt.

Andre medier er dog langt fra enig. Både Politiken og Ekstra Bladet var decideret skuffet og nøjedes med at give tre stjerner, altså under middel.

Så der vil uden tvivl være noget at diskutere ude i stuerne, når familien Danmark fejrer jul sammen med filmen og måske et par sjusser.

Trailer: Druk

Kommentarer

Se Druk med Ekko

Med et julegaveabonnement på Ekko kan du streame fem lejefilm på Blockbuster.

Druk kommer som lejefilm på streamingtjenesten i slutningen af januar.

Filmen kan købes fra 18. december.

© Filmmagasinet Ekko