Nyhed
08. juli 2016 | 10:54

Soderbergh pønser på film om Panama Papers

Foto | Claudette Barius
Steven Soderbergh har købt rettighederne til en kommende bog om Panama Papers-skandalen, som han skal producere og måske instruere.

Skatteskandalen og millionlækket Panama Papers bliver snart til en spillefilm, som Steven Soderbergh skal producere og muligvis også instruere.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Egentlig udtalte instruktøren Steven Soderbergh for nogle år siden, at han var færdig med at lave spillefilm og nu kun ville koncentrere sig om tv-serier.

Men noget tyder på, at instruktøren har fortrudt sin egen film-pensionering.

I hvert fald skal Steven Soderbergh producere og muligvis også selv instruere en film om Panama Papers-skandalen, der eksploderede tidligere i år, da millioner af fortrolige bankdokumenter blev lækket og afslørede massive spekulationer i skattely.

Det skriver flere internationale medier.

Filmen skal baseres på den kommende bog Secrecy World af den Pulitzer-vindende journalist Jake Bernstein. Bogen handler netop om Panama Papers-skandalen, der blev en af verdens største datalæk nogensinde.

I flere medier forlyder det, at det er Scott Z. Burns, der tidligere har skrevet Soderberghs Side Effects, Contagion og The Informant!, som skal overføre Bernsteins bog til det hvide lærred.

En hyperaktiv pensionist
Steven Soderbergh er en yderst produktiv og alsidig herre, der foruden instruktør også kan skrive manuskriptforfatter, producent og fotograf på visitkortet.

Soderbergh har stået bag så forskelligartede film som Traffic, Ocean’s Eleven og Sex, løgn og video.

Siden han i 2013 meldte ud, at han kun ville lave serier fremover, har han været primus motor på serierne The Knick og The Girlfriend Experience. Men han aflyste for nyligt sin selvudråbte filmpensionering, da han er på vej med spillefilmen Logan Lucky med Daniel Craig og Channing Tatum.

Og snart kan instruktøren måske også føje Panama Papers-filmen til sine fremtidsplaner.

Panama Papers-skandalen fik store konsekvenser verden rundt, da den blev afsløret i foråret. Prominente navne som fodboldspilleren Lionel Messi, filminstruktøren Pedro Almodóvar og Islands premiereminister Sigmundur Gunnlaugsson var blandt de involverede.

Endnu er ingen skuespillere blevet tilknyttet filmen, ligesom en premieredato stadig er uvis.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko