Nyhed
06. okt. 2020 | 15:26

Stjerner i slagsmål

Foto | Rolf Konow
Det skorter ikke på våben, når soldaten Markus (Mads Mikkelsen, th.) går på hævntogt med hjælp fra en række umage mennesker spillet af blandt andre Nikolaj Lie Kaas (tv.) og Lars Brygmann (midt).

I kort teaser til Anders Thomas Jensens Retfærdighedens ryttere leverer Mads Mikkelsen en knytnæve i ansigtet på Nikolaj Lie Kaas, mens det fyger med sorthumoristiske replikker.

Af Nicki Bruun

”Det har været den sjoveste film for mig at lave,” har Anders Thomas Jensen sagt om sin kommende Retfærdighedens ryttere.

Det er store ord, når de kommer fra manden bag nyklassikere i dansk film som Blinkende lygter, Adams æbler og De grønne slagtere.

Nu er der kommet den første korte teaser til filmen, som da også tydeligvis er i familie med instruktørens sorthumoristiske perler. Se den her!

Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas medvirker igen, og denne gang leverer Mikkelsen i hovedrollen som soldaten Markus et knytnæveslag direkte i masken på Lie Kaas. Det leder tankerne hen på den berømte blodtud, som Søren Pilmark gav Sofie Gråbøl i Blinkende lygter.

Teaseren byder også på vilde maskingeværsalver og replikker som: ”Skal vi nu ikke bare få det her overstået som et team, så vi kan komme hjem og få banankage!”

Topper hitliste i Ekko
I Retfærdighedens ryttere kommer den udstationerede soldat Markus hjem til Danmark, da hans kone dør i en togulykke.

Noget tyder dog på, at det var et planlagt attentat. Markus vil hævne konen, men skal også passe på sin teenagedatter.

Anders Thomas Jensen var sidst aktuel som instruktør for fem år siden, hvor Mænd & høns fik en mere lunken modtagelse blandt kritikerne end instruktørens forrige film. Denne gang er Lars Brygmann på rollelisten, mens Nicolas Bro igen medvirker for instruktøren.

Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen og Nicolas Bro ligger i øvrigt i toppen af det skema over danske skuespillere, hvis film er blevet set af flest mennesker i de sidste tyve år, som Ekko bringer i det nye nummer.

Der er med andre ord gode chancer for, at Retfærdighedens ryttere kan blive en succes ved billetlugerne. Filmen får premiere i danske biografer den 17. december.

Kommentarer

Ekko #86

Skema over bedst indtjenende skuespillere i det nye nummer af Ekko.

Få to gratis biografbilletter, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko