Nyhed
31. maj 2024 | 15:28

Topadvokat taber sag mod TV 2

Foto | Wingman Media

Advokaten Nicolai Dyhr mødes i Den sorte svane med muldvarpen Amira Smajic, som optager ham via skjult kamera. 

Retten i Odense giver ikke Nicolai Dyhr medhold i, at der skal nedlægges fogedforbud mod at vise skjulte optagelser af ham i dokumentarserien Den sorte svane.

Af Frederik Hoff

En af de mest centrale tabere i kølvandet på TV 2’s dokumentarserie Den sorte svane er topadvokaten Nicolai Dyhr.

Optaget på skjult kamera siger han, at han er villig til at se igennem fingre med økonomisk kriminalitet, hvis man beder om at få ham som kurator for sit konkursbo.

Afsløringen har betydet, at han har måttet fratræde som partner i selskabet Horten. Odense Kommune har desuden afbrudt samarbejdet med Horten, ligesom andre kommuner evaluerer samarbejdet.

Aftenen før premieren i tirsdags anmodede Nicolai Dyhr Retten i Odense om at nedlægge fogedforbud mod de skjulte optagelser, så han kunne blive klippet ud af serien.

I dag klokken 14:30 kom dommerens kendelse: Dyhr får ikke medhold, så TV 2 og administrerende direktør Anne Stig Engdal Christensen – som sagen formelt blev anlagt imod – er frifundet.

”Vi er naturligvis tilfredse med, at byretten ikke har fundet grund til at forbyde TV 2 at vise de skjulte optagelser med Nicolai Dyhr. Vi mener, som vi også fremførte i retten, at vores optagelser har væsentlig samfundsmæssig interesse,” siger nyhedsdirektør for TV 2 Ulla Pors til sit eget medie.

Nicolai Dyhr skal betale sagens omkostninger på i alt 55.000 kroner til Anne Engdal Stig Christensen og TV 2.

Statsminister tager afstand
Sagen blev behandlet i retten i går, hvor Nicolai Dyhrs advokat Michael Havemann ellers kørte hårdt på.

”Fremstillingen af Nicolai Dyhr er ukorrekt, og den er krænkende. Det er et tilstræbt karaktermord med det størst tænkelige publikum,” sagde Michael Havemann ifølge TV 2 og understregede, at injurier og bagvaskelse er strafbare lovovertrædelser.

Nicolai Dyhr er ikke den eneste jurist, der bliver fanget på det forkerte ben i Den sorte svane. Flere fremtrædende erhvervsfolk kan på de skjulte optagelser også høres indrømme forbindelser til kriminalitet.

I går kommenterede statsminister Mette Frederiksen på dokumentarens afsløringer.

”Det er et udtryk for et helt og aldeles uacceptabelt moralsk skred,” skriver statsministeren på Instagram og fortsætter:

”Det er en ligegyldighed og en respektløshed over for vores land og vores retssamfund, som jeg tager dyb, dyb afstand fra. Jeg ser på det her med den største alvor.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko