Nyhed
22. juli 2017 | 13:58 - Opdateret 22. juli 2017 | 14:30

Trine Dyrholms Nico til Venedig-festivalen

Foto | uoplyst
Langt, sort hår og en knuget attitude – Trine Dyrholm spiller excentrisk, tysk kultsanger i Nico, 1988, der får verdenspremiere i Venedig.

Alexander Payne, Clooney og del Toro rygtes at komme i selskab med Trine Dyrholm-filmen Nico, 1988 på festivalen i Venedig. Spørgsmålet er, om dansk film bliver repræsenteret.

Af Simon Johansen og Claus Christensen

Programmet til filmfestivalen i Venedig offentliggøres egentlig først i næste uge, men allerede nu florerer stærke rygter om, hvilke film der får premiere på 74. udgave af verdens ældste filmfestival.

Det skriver det anerkendte brancheblad Variety.

Det skulle dog være sikkert, at Nico, 1988 får premiere i festivalens sidekonkurrence Horizons. Filmen er instrueret af italienske Susanna Nicchiarelli og har Trine Dyrholm i rollen som den afdøde, tyske kultsanger Nico.

Sangeren er mest kendt for sit samarbejde med The Velvet Underground og som Andy Warhols muse. Men hun havde en anerkendt solokarriere, inden hun døde under tragiske omstændigheder på en ferie på Ibiza i 1988, blot 49 år gammel.

Clooney og Payne
Dermed kommer den danske skuespiller til at nyde den italienske septembersol i selskab med nogle af Hollywoods største stjerner.

Således rygtes det, at George Clooneys Suburbicon også får verdenspremiere i Venedig. Det er Coen-brødrene, der har skrevet manuskriptet til Clooneys sorte komedie om en forstadsfamilie, der bliver udsat for et røveri, som går grueligt galt.

På rollelisten ses navne som Julianne Moore, Josh Brolin, Oscar Isaac og Matt Damon.

Det betyder, at festivalgæsterne får set masser til den gode Matt Damon, som også spiller hovedrollen i åbningsfilmen Downsizing af instruktør Alexander Payne (Sideways). Her spiller Damon en pengetrængende fyr, som skrumper sig selv for at kunne leve et mere luksuriøst liv.

Kristen Wiig, Christoph Waltz og Jason Sudeikis spiller også med i Paynes første film siden Nebraska fra 2013.

Gensyn med Frears
Festivalen lægger også lærred til Guillermo del Toros fantasyfilm om USA under Den Kolde Krig, The Shape of Water, og Paolo Virzis Ella & John, som har Donald Sutherland og Helen Mirren i rollerne.

Et tilbagevendende navn på festivalen menes også at blive Stephen Frears, hvis Oscar-nominerede Philomena blev vist på festivalen i 2013. I år menes instruktøren at gæste festivalen med Victoria & Abdul, om et venskab mellem Dronning Victoria (Judi Dench) og en ung, muslimsk mand.

Manuskriptforfatteren til Taxi Driver, Paul Schrader, gæster efter sigende festivalen med First Reformed, hvor Ethan Hawke spiller en tidligere militærmand, som sørger over sin søns død.

Danske talenter i spil
Det helt store spørgsmål er, om der kommer danske film med på festivalen. Vi spåede, at det danske stortalent Annika Berg ville blive udtaget til Cannes. Det skete ikke, men hendes debutspillefilm Forever 13 kan meget vel få verdenspremiere i Venedig.

Hvis det bliver i hovedkonkurrencen, vil der være tale om et sensationelt gennembrud, men en sidekonkurrence vil også være flot. Annika Berg slog sit navn fast med skønhedsåbenbaringen Sia, der blev nomineret til Ekko Shortlist Awards 2016 og naturligvis kan ses på Ekko Shortlist.

Bergs klassekammerat fra Den Danske Filmskole, Kasper Skovsbøl, kan også være i spil.

Han brød igennem med Shortlist-vinderen Sorte måne, om en heksejagt i Middelalderen, og spillefilmdebuterer med C4. Filmen handler om Christian IV’s sidste tur fra Hillerød til København i en hestevogn, hvor hele filmen udspiller sig. Spørgsmålet er dog om filmen, der blev optaget i foråret, er nået at blive færdig.

På rygtebørsen er det også interessant at observere, hvilke film der trods rygter nu afskrives som mulige til at få verdenspremiere på festivalen.

Der er således ikke mange, som regner med at se Blade Runner 2049 og Darren Aronofskys Mother! på programmet, når det offentliggøres den 27. juli. To stærkt profilerede film, som tidligere har været rygtet til Venedig.

Venedigs filmfestival strækker sig fra 30. august til 9. september.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko