Nyhed
01. dec. 2021 | 10:58

Zentropa har to film blandt årets bedste

Foto | Kasper Tuxen
Nicolas Bro, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann og Mads Mikkelsen spiller hovedrollerne som en aparte flok hævnere i den kulsorte komedie Retfærdighedens ryttere.

To film fra det danske selskab Zentropa er udråbt til at være verdens bedste side om side med Bond-filmen No Time to Die, Guldpalme-vinderen Titane og Dune.

Af Nicki Bruun

Vi er kommet til den tid på året, hvor medier og anmeldere verden over laver lister over, hvad der har begejstret dem mest i det forgangne år.

Vores liste er undervejs, men det britiske magasin The Economist har været hurtigt ude med deres bud.

Og de har hele to danske film med blandt årets bedste!

Det drejer sig om to film produceret af Zentropa. Thomas Vinterbergs Oscar-vinder Druk og Anders Thomas Jensens sorthumoristiske hævndrama Retfærdighedens ryttere er begge landet i fint selskab.

På listen finder man også – i tilfældig rækkefølge – så forskellige titler som Denis Villeneuves storfilm Dune, Bond-filmen No Time to Die og den overrumplende Cannes-vinder Titane.

Herhjemme fik både Druk og Retfærdighedens ryttere ganske vist premiere sidste år, og de var begge på vores liste over de bedste danske film i 2020. Men The Economist baserer deres liste på den engelske premieredato, og de to danske film kunne altså først opleves bredt i landets biografer i år.

Mulighed for yderligere succes
På den britiske avis The Guardian er de også i gang med at udpege årets bedste film.

Her afslører de ti film om dagen, og per 1. december har avisen endnu kun offentliggjort fra nummer 50 til 31 på deres liste. Der er med andre ord chance for, at Druk og Retfærdighedens ryttere gemmer sig på en af de højere pladser hos den velansete avis.

Sidste år var Druk at finde på mange amerikanske lister over de bedste film i 2020. Thomas Vinterbergs komediedrama med Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe som svirebrødre fik premiere, så den var i spil til årets Oscar-uddeling, og det var som bekendt en stor succes.

Druk og Retfærdighedens ryttere er i øvrigt begge på vej i amerikanske genindspilninger, som de danske ophavsmænd er involveret i.

Med de internationale tilkendegivelser fortsætter dansk film succesen fra sidste år. Men det bliver spændende at se, hvem der løber med hæderen, når vi hos Ekko skal udvælge årets bedste film.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko