streamingtjeneste-anmeldelse
17. sep. 2020 | 10:44

Disney+

Foto | Disney
Med en strøm af film og serier fra Pixar, Marvel og Disney kommer forældre under massivt pres fra deres børn om at tegne abonnement på streamingtjenesten.

Det er sparsomt med originale film og serier, men Disneys streamingtjeneste har et svimlende stort og attraktivt bagkatalog, der gør tjenesten til et must for børnefamilier.

Af Marcus Uhre

På landets streamingtjenester har havet krøbet sig tilbage. 

Marvels superheltefilm, Pixars animationsfilm og Star Wars-serien er langsomt blevet fjernet fra platforme som Netflix, HBO Nordic og Viaplay. 

Nu vælter Disneys tsunami af et bagkatalog ned over Danmark. Disney+ er ankommet! 

De mange film og serier bliver præsenteret med et overskud, der kun opstår, når man kommer så sent til streamingfesten – næsten otte år efter Netflix ramte Danmark. 

Det er let at manøvrere rundt mellem selskabets egne Løvernes konge og Frost II, Pixars Toy Story 4 og Marvels Avengers: Endgame, der er inddelt i forskellige indholdsuniverser. 

Indholdet er flot tapetseret med en mørkeblå og sort brugerflade. Der er kælet for detaljen i præsentationen af universerne. Når man bevæger musen over portalen til Disney, går et fyrværkeri i gang, mens tegneserier ruller over Marvels univers. 

Sidste år stod massemedieselskabet bag samtlige seks bedst sælgende biograffilm i USA. De er alle at finde på streamingtjenesten. 

Samtidig får Disney for første gang i Danmark lov til at bryste sig med købet af 21st Century Fox. Nu kan man endelig se samtlige 30 sæsoner af The Simpsons, der i 1989 revolutionerede animation for voksne. 

Man kan på tjenesten vælge at se seriens afsnit – ikke kun fra enden til anden, men også i samlinger med hvert sit tema. Afsnittene blandes som et mixtape, hvor man kan se tegnestilen ændre sig fra afsnit til afsnit. 

På samme måde kan man finde samlinger inden for andre emner. 

Hvad med samtlige Disney Channel-film såsom High School Musical eller Camp Rock? En samling af prinsesser, Muppets eller kortfilmene fra Disney Sjov

De mange samlinger hjælper brugeren med at dykke helt ned på bunden af indholdssøen for at genopdage værker af ældre dato, der kan vække nostalgi. 

Og i modsætning til andre tjenester som Netflix og Viaplay følger der tonsvis af ekstramateriale med, når man skal genopleve sin barndom. 

For The Nightmare Before Christmas er der flere slettede scener og to halve timers dokumentarer om tilblivelsen. På Stjernekrigen fra 1977 er der mere end fyrre stykker ekstramateriale. 

Mens Disneys bagkatalog kan tage pusten fra én, mangler tjenesten til gengæld originale udgivelser. 

Det var via selvproducerede serier som House of Cards og Orange Is the New Black, at Netflix for alvor vandt frem. Disney+ kan byde på en live-action udgave af Lady og vagabonden, slædehundefilmen Togo med Willem Dafoe og Star Wars-serien The Mandalorian. 

Resten af det originale indhold ligner noget, som der næppe er blevet brugt mange minutter på at udtænke. Et talkshow, som foregår i Muppet-skaberen Jim Hensons univers. En meta-fortsættelse af High School Musical. En skjult-kamera serie med figurerne fra Pixar. 

Det lugter af indhold udtænkt af jakkesæt, og her må der for alvor siges at være plads til forbedring. 

Lanceringen af Disney+ markerer, at en ny streamingtidsalder er begyndt. Det er ikke længere det vilde vesten, som vi så det, da Netflix trådte ind på markedet. Vi bevæger os mod en verden, hvor en streamingplatform ejer de fulde rettigheder til alt det indhold, den tilbyder. 

Det minder meget om den gamle verden, hvor man købte tv-pakker til sin kabelboks. Disney+ beskriver sig selv som en familiepakke og det eneste værdige alternativ til DR’s ungdomsindhold. 

Af samme grund bliver Disney+ et must for børnefamilierne. De små elsker ofte at se den samme film igen og igen, og med den nye streamingtjeneste er det blevet meget lettere end dengang, man skulle rode med ridsede dvd’er.

Kommentarer

Titel:
Disney+

Land:
Danmark

År:
2019

Skaber:
The Walt Disney Company

Titler:
Avengers: Endgame, Frost II, Star Wars: The Rise of Skywalker, The Simpsons, Toy Story 4, Løvernes konge

Pris:
59 kroner per måned eller 589 kroner per år

Premiere:
15. september 2020

© Filmmagasinet Ekko