Anmeldelser / Biografanmeldelse

49 - 60 ud af 2416
Biografanmeldelse
27. nov. 2023 | 22:54

Thanks­giv­ing

Den amerikanske højtid udsættes for et gigantisk blodbad i underholdende slasherfilm, der må blive en årlig kultfilm for gyserfans.

Biografanmeldelse
27. nov. 2023 | 19:13

Synkefri

Film om autentisk skibsulykke i Hirtshals afmonterer nærmest ethvert tilløb til drama og bliver så desto mere rørende i al sin tilbageholdte indignation.

Biografanmeldelse
24. nov. 2023 | 16:26

Georgies verden

At en film om den trøstesløse engelske arbejderklasse kan føles så opløftende, er et lille mirakel og skyldes ikke mindst debutantskuespilleren Lola Campbell.

Biografanmeldelse
24. nov. 2023 | 11:01

Uskylden

Rørende iransk drama om en børnehave, hvor det fanatiske præstestyre kontrollerer podernes leg og nysgerrige adfærd på umenneskelig vis.

Biografanmeldelse
23. nov. 2023 | 13:09

Jung­le­ban­den på nye eventyr

Sjov, farverig og actionmættet fransk animationsfilm underholder de mindste med et vigtigt budskab om at passe på vores klode.

Biografanmeldelse
22. nov. 2023 | 22:42

Napoleon

Joaquin Phoenix’ Napoleon overbeviser som provinsiel outsider, men de store slag skildret med makaber realisme er filmens absolutte seværdighed.

Biografanmeldelse
22. nov. 2023 | 18:33

Priscilla

Fængslende skildring af Priscilla og Elvis Presleys ulige parforhold er et sanseligt slaraffenland og en af Sofia Coppolas mest ambitiøse film.

Biografanmeldelse
21. nov. 2023 | 13:37

Callas – Paris, 1958

100-året for operasangeren og stilikonet Maria Callas markeres med legendarisk koncertoptagelse, der er blevet smukt restaureret og skal opleves i en biograf.

Biografanmeldelse
16. nov. 2023 | 14:04

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Fortidsudgaven af det brutale Panem-univers er fyldt med bitter skønhed, men filmen lægger ikke megen sjæl bag krybdyrøjnene på den unge hovedperson.

Biografanmeldelse
14. nov. 2023 | 11:35

Till­sam­mans 99

Nostalgisk gensyn med kollektivet i Lukas Moodyssons mesterlige Tillsammans udvikler sig til et tankevækkende portræt af 70’er-generationens idealisme.

Biografanmeldelse
11. nov. 2023 | 15:38

Et svært år

Makkerparret bag De urørlige underholder med en farceagtig komedie om klimakrise, kviklån, forbrugerisme, ludomani og sexkrænkelser af begge køn.

Biografanmeldelse
09. nov. 2023 | 21:24

Miraklet i Gullspång

En af årets bedste dokumentarfilm bliver ved med at overraske og leverer et fascinerende blik på tro og overtro.

© Filmmagasinet Ekko