Nyhed
16. apr. 2013 | 21:14

Ekko Shortlist kommer forrygende fra start

Foto | Jasper Spanning
Det var ikke kun top 10-film, der blev set, da Ekko Shortlist gik i luften i går. Også boblerne var populære, ikke mindst Balder Skånström-Bos satiriske sci-fi-action-film Bewilderbeast.

Filmene på Ekko Shortlist blev set 7.000 gange på blot seks timer og gjorde mandag til den bedste dag i Ekkofilm.dk’s historie.

Af Jacob Ludvigsen

Ved middagstid i går kunne landets filmentusiaster klikke sig ind på Ekko Shortlist og se seksten sprudlende kortfilm fra den danske filmundergrund.

Ekko Shortlist er en dynamisk top ti-liste over de bedste danske kortfilm. Og hvis nogen skulle have den fordom, at ingen gider se kortfilm, taler statistikken et helt andet sprog.

I løbet af de første seks timer, Ekko Shortlist var i luften, var der hele 7.000 filmvisninger på siden. Det svarer til, at 116 timers film blev streamet. Samtidig blev der afgivet 417 filmvurderinger.

Hvor højt de enkelte film ligger på listen – og om ugens boblere kommer ind – afhænger netop af en kombination af, hvor gode filmvurderinger de får, og hvor mange gange de bliver set og delt med vennerne.

Den store interesse for Ekko Shortlist betød samtidig, at mandag den 15. april blev den bedste dag for Ekkos hjemmeside nogensinde.

”Vi er utrolig glade for, at så overvældende mange nysgerrigt har dykket ned i Ekko Shortlists skatkammer,” siger Claus Christensen, chefredaktør på Filmmagasinet Ekko.

”Vi håber, at interessen fortsætter, så de mange talentfulde filmskabere kan få deres navn og værker ud til en bredere offentlighed. Det har både de og publikum fortjent,” siger Christensen og tilføjer, at Ekko løbende vil dække filmene på listen med nyheder, portrætter og interviews – som for eksempel artiklen om Den dynamiske kvindeduo bag Daimi.

På mandag kommer der nye film i spil til Ekko Shortlist. Du kan indsende din film her.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko