Nyhed
23. sep. 2021 | 13:00

Julie og Jesper debuterer med kærlighedsfilm

Foto | Niels A. Hansen
Både som skuespillere, instruktører og manuskriptforfattere har Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag gået sejrsgang i serieverdenen. Nu er de klar med deres første spillefilm.

Det succesrige makkerpar bag den kritikerroste ungdomsserie 29 står både foran og bag kameraet på anti-romantisk komediedrama om den svære kærlighed.

Af Nicki Bruun

Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag fik stor succes på tv-skærmen med fem sæsoner af ungdomsserien 29, der blev overøst med anmelderroser, ikke mindst i Ekkos spalter.

Senere dannede de et forrygende værtspar ved prisuddelingen Ekko Shortlist Awards i 2019, hvor de med veloplagte optrædener og en række morsomme videoer lagde vægt på vigtigheden af samarbejde.

Nu er makkerparret klar til også at indtage filmens verden.

De har både skrevet og skal sammen instruere Elsker dig for tiden, hvor de indtager hovedrollerne som Anna og Thomas, der er hinandens modsætninger. Hun er travl karrierekvinde, og han er håbløs romantiker. De havner i en forvirrende forelskelse, der udfordres af hverdagens behov for kompromiser.

Filmens beskrives i en udsendt pressemeddelelse fra producenten SF Studios som et anti-romantisk komediedrama om store forventninger og lige så stor tvivl.

”Vi har længe drømt om at skabe en moderne romantisk komedie, som taler ind i vores tid. En dramakomedie, der har alle nuancer af kærligheden med,” udtaler Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag.

”For kærligheden virker til at have det svært i disse år. Drømmen eksisterer stadig – men det er bare ikke altid, at den matcher virkeligheden.”

Set og forstået
Filmens titel leder – formentlig meget bevidst – tankerne hen på Susanne Biers dogmefilm Elsker dig for evigt fra 2002.

Her er kærlighedsbegrebet dog knap så definitivt og ultimativt.

Det tyder på, at vi kan forvente mere i den underholdende tone med løs komik og tvivlende eksistentialisme, som Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag udforskede i deres fremragende tv-serie.

Elsker dig for tiden er vores personlige take på en universel tematik. Vi håber og tror på, at mange unge vil føle sig set og forstået med denne film,” siger makkerparret.

”Uanset om publikum er singler, forelskede, i et langt forhold, gift eller i hjertesorger, vil de formentlig kunne se sig selv i filmen. Det er i hvert fald vores største mål med denne film.”

Filmen har forventet premiere i danske biografer i efteråret 2022.

Trailer: 32

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko