Nyhed
29. juli 2022 | 17:55

Will Smith kæmper for karrieren i ny video

Foto: Will Smith
53-årige Will Smith rækker hånden ud til Chris Rock og ser skyldbetynget ud, da han i video undskylder for sin voldshandling ved Oscar-showet i marts måned.

Den amerikanske skuespiller forklarer, at han har kontaktet Chris Rock, men kollegaen er efter overgrebet for fire måneder siden stadig ikke klar til at tale med ham.

Af Claus Christensen

I det aktuelle nummer af Ekko kårer vi de ti største Oscar-skandaler, og Will Smiths syngende lussing til kollegaen Chris Rock for øjnene af millioner af seere tager suverænt førstepladsen.

På trods af volden lod Oscar-akademiet Smith kort tid efter modtage Oscar-statuetten for bedste mandlige hovedrolle i King Richard. Han kvitterede med en takketale, hvor han mere eller mindre forsvarede sin voldelige adfærd med retten til at beskytte sin familie.

Siden har Akademiet forsøgt at redde ansigt ved at udelukke Will Smith fra de næste ti års Oscar-fester. Man fratog dog ikke skuespilleren hans Oscar-statuette, selv om de fleste bagefter var enige om, at man aldrig burde have ladet ham triumfere efter sin voldshandling.

Siden har Will Smith holdt lav profil, men i dag har han offentliggjort en video på YouTube, hvor han tydeligvis kæmper for at redde karrieren.

”I løbet af de sidste par måneder har jeg tænkt meget og arbejdet med mig selv,” siger den 53-årige skuespilleren i videoen, der kan ses efter artiklen.

Han svarer på kritikken af, at han ikke undskyldte over for Chris Rock i sin Oscar-takketale, som instruktøren Pedro Almodóvar har kaldt en kultleders tale.

”Jeg befandt mig på det tidspunkt i en tåge. Alt var sløret,” siger Will Smith og fortsætter: ”Jeg har kontaktet Chris, og den meddelelse, der kom tilbage, er, at han endnu ikke er klar til at tale. Når han er det, vil han selv tage fat i mig.”

Ikke Jadas skyld
Will Smith udsendte en pressemeddelelsen dagen efter Oscar-festen, hvor han gav en uforbeholden undskyldning til Chris Rock.

Men det er første gang, at han siger undskyld for et rullende kamera. Det siger noget om, hvor presset han i sin karriere, som har været sat på pause efter overfaldet.

”Der er ingen del af mig, som synes, det var rigtigt at opføre sig sådan i det øjeblik,” siger han. ”Der er ingen del af mig, der synes, det er den optimale måde at tackle en følelse af disrespekt og forhånelse.”

I videoen undskylder han også over for Chris Rocks mor og resten af hans familie. Det var en vittighed om Smiths kone, Jada Pinkett Smith, som fik skuespilleren til at gå op på scenen og slå ham hårdt på kinden.

Optagelser har vist, at Jada rullede med øjnene i irritation over vittigheden, men ægtemanden understreger, at det var hans helt egen beslutning at reagere med vold.

”Jada havde intet at gøre med det. Jeg er så ked af det, skat. Jeg vil sige undskyld til mine børn og min familie for det pres, som jeg har forårsaget.”

Video: Will Smith siger undskyld

Kommentarer

Ekko #91

Det nye nummer af Ekko kårer vi de ti største Oscar-skandaler gennem tiderne.

På førstepladsen er Will Smiths afstraffelse af kollegaen Chris Rock, som efter en vittighed om Smiths kone modtog en syngende lussing på scenen. 

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko