Nyhed
29. nov. 2022 | 11:10

Will Smith taler ud

Foto | Apple TV+
Will Smith spiller i Emancipation en mand, der flygter fra en slaveplantage for at blive medlem i nordstatshæren, som kæmper for at stoppe slaveriet i 1800-tallets USA.

”Den vrede havde hobet sig op i mig i lang tid,” siger skuespilleren, som efter sin Oscar-skandale forsøger at vende tilbage til filmens verden med et slavedrama.

Af Nicki Bruun

Det var en lussing, der gik kloden rundt, da Will Smith til årets Oscar-uddeling gik på scenen og stak komikeren Chris Rock en på siden af hovedet for en vittighed om Smiths kone, Jada Pinkett Smith.

Will Smith har siden forsøgt at gå bodsgang i videoer og små, offentlige optrædener, men nu er skuespilleren for alvor ude i mediemøllen igen.

Han promoverer nemlig slavedramaet Emancipation, der får premiere i amerikanske biografer den 2. december og kommer på streamingtjenesten Apple TV+ den 9. december. I den forbindelse har han givet en række interviews, hvor han er blevet spurgt ind til den skandaløse hændelse.

”Jeg gik igennem noget den aften, men det forklarer overhovedet ikke min opførsel,” siger Will Smith i talkshowet The Daily Show.

”Der er mange ting. Jeg er den lille dreng, der så sin far banke mor. Alt det boblede inde i mig i det øjeblik. Det er ikke den mand, jeg gerne vil være,” fortsatte skuespilleren, som undervejs i interviewet blev meget følelsesladet.

”Den vrede havde hobet sig op i mig i lang tid.”

Arrene skræmmer
Will Smith var inden sin lussing ved Oscar-showet blevet nævnt som en oplagt kandidat ved næste års prisuddeling for rollen i det historiske drama Emanpication.

Her spiller han en mand, der efter næsten at være blevet pisket ihjel på sin slaveplantage flygter nordpå og bliver del af hæren, som kæmper for at stoppe slaveriet.

Filmen er baseret på en autentisk historie. En slave blev i 1800-tallets USA berømt for et fotografi, hvor man ser de voldsomme ar på hans ryg efter at være blevet pisket af slaveejere. Det fotografi spillede en vigtig rolle i at få slaveri ulovliggjort i USA.

Distributøren Apple var efter Oscar-skandalen i tvivl om, hvordan Emanpication skulle lanceres, men man har altså valgt at give den premiere nu.

”Jeg forstår fuldstændigt og respekterer, hvis nogle ikke er klar til at se på mig,” siger Will Smith i et andet interview, som han har lavet op til premieren.

”Jeg tænker først og fremmest på instruktør Antoine Fuqua og resten af holdet, som har lavet det bedste arbejde i deres karriere. Forhåbentlig går mine handlinger ikke ud over dem.”

Video: Will Smith i The Daily Show

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko