Nyhed
04. juni 2020 | 10:41

Danske biografer kæmper for publikum

Foto | Wilson Webb
Saoirse Ronan løber mod friheden i Little Women, hvor hun spiller hovedrollen som en ung kvinde med store ambitioner. Også i danske biografer er håbet, at fremtiden ser lys ud.

Der har ikke været mange mennesker i biografen siden genåbningen. Men de store premierefilm er på vej, og du kan se dem gratis med et abonnement på Filmmagasinet Ekko.

Af Nicki Bruun

Der var glæde i den danske filmbranche, da biograferne efter mere end to måneders corona-nødtvungen nedlukning fik lov at åbne op før tid.

Men det har været svært at lokke publikum i biografen de første dage af genåbningen, hvor der har været restriktioner på antallet af mennesker.

På landsplan har kun ti-femten procent købt billetter i pinsen sammenlignet med samme periode sidste år, skriver Politiken.

Det kan ifølge brancheforeningen Danske Biografer ses som en tilvænningsperiode, men også andre årsager end corona-frygt kan spille ind. Foreningens direktør Lars Werge fremhæver over for avisen det gode vejr i weekenden, mens der indtil nu også har manglet store premierefilm.

”Vi kan jo ikke tvinge folk i biografen. Men vi må stole på, at det alligevel er så integreret en del af folks kulturforbrug, at de vender tilbage,” siger Lars Werge til Politiken.

”Vi håber også, at vores kampagne, der starter i denne uge, lokale tiltag og opbakning fra myndigheder kan være med til at afdramatisere det en smule og vise, at det er trygt at gå i biografen igen.”

Se storfilm gratis
Hos Filmmagasinet Ekko vil vi gerne gøre vores til at hjælpe biograferne tilbage i omdrejninger.

Derfor tilbyder vi nye abonnenter to gratis billetter til film i Nordisk Film Biografer over hele landet.

På den måde kan du og en ledsager komme ind og se eksempelvis Greta Gerwigs forrygende Little Women, der får fem stjerner af Ekkos anmelder og får premiere i dag, torsdag den 4. juni.

Senere på sommeren kommer Christopher Nolans hemmeligholdte blockbuster Tenet og den danske bestseller-filmatisering Undtagelsen, så der er godt med film at se frem til.

Billetterne kan bruges hele 2020 og for eksempel gemmes til 24. september, hvor Thomas Vinterbergs imødesete Druk med Mads Mikkelsen i hovedrollen får premiere.

Kommentarer

Tilbud på Ekko

Få to gratis biografbilletter, når du bestiller abonnement på Filmmagasinet Ekko.

Billetterne har en samlet værdi af 180 kroner.

Du kan også vælge mellem rabatkuponer til biografklubben Filmporten eller fem film fra Blockbuster.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko