Nyhed
15. nov. 2017 | 10:02

Peter Aalbæk mister indflydelse på Zentropa

Foto | Zentropa
Zentropa har siden grundlæggelsen i 1992 været synonym med Lars von Trier og Peter Aalbæk Jensen, men nu er den sidstnævnte stifter for alvor blevet afskåret fra magten på filmselskabet.

Peter Aalbæk Jensen deltager fremover ikke i ledermøder og må ikke udtale sig på vegne af det filmselskab, som han har stiftet, oplyser Zentropa.

Af Nicki Bruun

”Den forløbne uge blev nok det første signal om et fremtidigt Zentropa uden selskabets karismatiske ansigt.”

Sådan skrev Ekkos chefredaktør i weekenden om Peter Aalbæk Jensen, da Zentropa satte selskabets ene stifter på plads efter anklager om sexchikane og pres fra den svenske samarbejdspartner Film i Väst.

Den profeti synes at være gået i opfyldelse hurtigere, end nogen kunne forvente.

I går udsendte filmselskabet et brev til andre samarbejdspartnere, hvor der bliver opridset stramme, nye retningslinjer for Peter Aalbæk Jensen i tre punkter, som træder i kraft med øjeblikkelig virkning:

”Peter har fremover ingen indflydelse på den daglige ledelse af selskabet. Han deltager ikke i ledermøder.

”Peter har ingen indflydelse på elevuddannelsen og har ikke længere elever under sin ledelse.”

”Peter må pr. dags dato ikke udtale sig på vegne af Zentropa.”

Medansvar for hændelser
Brevet er underskrevet af Zentropas direktion bestående af administrativ direktør Anders Kjærhauge, direktør for distributionen TrustNordisk Rikke Ennis samt producerne Sisse Graum Jørgensen og Louise Vesth.

De skriver også, at de aldrig tidligere har opfattet kulturen på Zentropa som hverken krænkende eller systematisk, men at der i tidens nye lys må ske en ændring.

”Vi har alle været ansat på Zentropa i den periode, hvor de oplevede krænkelser har fundet sted. Dermed påtager vi os også et medansvar for de hændelser, som ansatte har oplevet som krænkende. Vi vil gerne være med til at skabe en arbejdsplads, som er tryg og bygger på en sund kultur, og hvor det værdsættes at gøre opmærksom på eventuel mistrivsel.”

I brevet oplyser Zentropa også, at selskabet i denne uge sammen med medarbejderne har startet en proces for at ”præcisere vores retningslinjer for et godt og sundt arbejdsmiljø”.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko