Nyhed
28. nov. 2017 | 16:06

DR tager afstand fra seksuelle julelege

Foto | Bjarne Bergius Hermansen
Caroline Reiler er direktør for rådgivning, strategi og kommunikation i DR, som sparker ansvaret for historier om grænseoverskridende adfærd tilbage på ledere som Peter Engel.

”Det var en anden tid, hvor nogle ledere åbenbart desværre ikke greb ind over for den slags,” svarer Danmarks Radio på Ekkos historie om grænseoverskridende festadfærd i 00’erne.

Af Nicki Bruun

”Ved indgangen til festen stod der en boks, hvor man kunne gå ind og få taget et billede af sine kønsdele. Det var frivilligt, men der var en del, som havde lyst til det – også kvinder. Billederne blev sat op på en opslagstavle, og så kunne man ellers gå og gætte på sine kollegers dillere, glatte eller behårede venusbjerge.”

Sådan fortæller stifteren af produktionsselskabet Wingman Media, Peter Engel, til Filmmagasinet Ekko om sine oplevelser på Danmarks Radio.

Her deltog han i midten af 00’erne i en vild fest arrangeret i samarbejde mellem Statsradiofoniens P3 og DR Ung, som Peter Engel blev chef for i 2004, inden han i 2007 blev producer på Zentropa.

Nu svarer Danmarks Radio i en email ved at sparke bolden tilbage til Peter Engel og de andre ansvarshavende ledere dengang.

”Den adfærd, Peter Engel beskriver, tager vi klart afstand fra. Det var en anden tid, hvor nogle ledere åbenbart desværre ikke greb ind overfor den slags. Det kan jeg kun beklage,” udtaler Caroline Reiler, der er direktør for rådgivning, strategi og kommunikation i DR.

”Ledelse i DR er betydeligt professionaliseret siden dengang for over tolv år siden, da Peter Engel var i huset.”

For nylig suspenderede DR dog to ledende medarbejdere for upassende adfærd over for praktikanter. Ved den lejlighed udtalte Caroline Reiler til Ekstra Bladet:

”Det er ikke min opfattelse, at der er tale om en generel adfærd i DR. Men det er klart, at med det, der er kommet frem uden for DR, får vi gennemgået procedurer for at se, hvordan vi skal reagere.”

Lummer julemand
Peter Engel var forinden ansættelserne på DR og Zentropa redaktionschef på ungdomsprogrammet Rundfunk på TV 2, hvor omgangstonen ifølge ham også var temmelig bramfri. Han modtog således i afskedsgave en billedramme med 25 sirligt opsatte kønshår.

Til en julefrokost på Danmarks Radio kom Peter Engel i centrum som lummer julemand.

”Alle deltagere skulle så lige forbi og sidde engang på skødet for at få taget et billede til festens opslagstavle. Vi syntes, at det var sjovt, men i de nye tider virker det muligvis åndssvagt,” fortæller produceren til Filmmagasinet Ekko.

Pointen i Peter Engels historier fra sit arbejdsliv på landets største medieinstitutioner er, at det ikke kun er på Peter Aalbæk Jensens filmselskab Zentropa, der for tiden er under kraftigt angreb, at adfærden har været grænseoverskridende. Faktisk var der i Engels tid problemer på DR, som han ikke oplevede på Zentropa.

”I DR oplevede jeg, at folk blev sygemeldt med det, man kaldte ’passiv stress’, fordi organisationen er så stor og kompliceret, at det kan være svært at træffe klare beslutninger på kort tid.”

Det har Danmarks Radio ikke forholdt sig til i udtalelsen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko