Nyhed
07. maj 2018 | 11:36

Aalbæk: ”Jeg har historier om Politiken”

Foto | Zentropa
Peter Aalbæk Jensen i højt humør til en fest på Zentropa. I dag er hans glæde knap så stor på grund af et nyt arbejdsmiljø, som han finder ”uendeligt kedsommeligt og småborgerligt”.

”Jeg har tænkt mig at lave et større indlæg på et tidspunkt, for mange har også fortalt mig historier om Politiken,” svarer Peter Aalbæk Jensen på avisens spørgsmål om hans håndtering af nyt arbejdsmiljø på Zentropa.

Af Nicki Bruun

Fronterne blev trukket op sidste år, da efterårets bølge af #MeToo-historier også ramte Zentropas stifter Peter Aalbæk Jensen.

Ni kvinder, der tidligere har arbejdet hos filmselskabet, fortalte i november Politiken om seksuelt relaterede ydmygelser i deres tid på Zentropa – eksempelvis smæk i numsen, som Peter Aalbæk Jensen stod for.

Derfor kom Arbejdstilsynet på besøg for at undersøge virksomheden. Efter endt undersøgelse vendte produceren tilbage, mens Zentropa indførte nye retningslinjer for arbejdsmiljøet.

I to nye interviews med Lea Wind-Friis og Camilla Stockmann fra Politiken fortæller Peter Aalbæk Jensen dog, at han ikke har læst de nye etiske retningslinjer.

”Grønspættebogen har aldrig interesseret mig, hverken dengang jeg var leder for firmaet og heller ikke nu,” siger den tidligere direktør og nuværende Zentropa-medejer til avisen, hvis historier fra november han ikke giver meget for.

”Jeg tror faktisk, jeg har tænkt mig at lave et større indlæg på et tidspunkt, for mange har også fortalt mig historier om jer og Politiken,” lyder hans svar på Politikens kampagnejournalistik om sexchikane i dansk film.

Hængedynd af korrekthed
I interviewet med Politiken kalder Peter Aalbæk Jensen det ”uendeligt kedsommeligt og småborgerligt”, at han har fået besked på, at ”småtterne ikke må tildeles klask i røven”.

Han er stadig ulydig mod Zentropas ledelse omkring 30 gange om dagen, men holder detaljerne for sig selv.

Peter Aalbæk Jensen vil dog gerne tilkendegive, at han ikke er enig i den nye linje på Zentropa. Han mener, at elev-uddannelsen efter de nye retningslinjer er blevet dårligere.

”Det har været en kær og hellig opgave at trække dansk film ud af et hængedynd af korrekthed og kedsommelighed. Sådan var det, da jeg startede, og sådan er det også ved at være nu, hvor mit timeglas dybest set rinder ud,” siger han i interviewet med Politiken og fortsætter:

”Men der har været en periode indimellem, hvor man gav fanden i alt, og det har flyttet dansk film og tv fra et nulpunkt til et vist potent stadie.”

Zentropas nuværende direktør Anders Kjærhauge siger til Politiken, at filmselskabet er færdige med at se tilbage og nu vil fokusere på Lars von Triers seriemorderfilm The House That Jack Built, der om en uge får verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko