Nyhed
17. okt. 2017 | 15:21

Gainsbourg: Intet dårligt at sige om Trier

Foto | Manuel Alberto Claro
Charlotte Gainsbourg måtte stå model til lidt af hvert under optagelserne af Nymphomaniac, men den franske skuespiller har ikke noget dårligt at sige om Lars von Trier.

Skuespilleren Charlotte Gainsbourg har arbejdet sammen med Lars von Trier i tre film og kan ikke genkende Björks anklager om sexchikane.

Af David Madsen

I weekenden delte sangeren Björk et Facebook-opslag, hvor hun beskylder en dansk instruktør for at have chikaneret hende under optagelsen af en film.

Hun nævnte ingen navne, men det tog ikke mange sekunder at regne ud, at hun snakkede om Lars von Trier, som instruerede hende i Dancer in the Dark fra 2000.

Nu er en af Lars von Triers mest benyttede skuespillere, Charlotte Gainsbourg, trådt frem med en kommentar om sagen. Hun har arbejdet sammen med den kontroversielle instruktør i Melancholia, Antichrist og Nymphomaniac.

Ekstra Bladet spørger, om hun har nogle dårlige erfaringer med Trier.

”Absolut ikke. Han er en ’sweetheart’, og det har han altid været over for mig. Jeg har absolut intet dårligt at sige om ham,” svarer Gainsbourg, men forholder sig ikke direkte til Björks anklager.

Det er værd at bemærke, at Björk i sit opslag tilføjer, at Trier har ”fået et mere fair og meningsfuldt forhold med sine kvindelige skuespillere, efter at jeg konfronterede ham med det”.

Elendigt forhold
Siden Björks opslag har både Lars von Trier og Zentropas Peter Aalbæk Jensen benægtet anklagerne. Begge har dog erkendt, at forholdet mellem Trier og Björk under optagelserne var elendige.

”Vi var rygende uvenner, det er et faktum,” siger Trier i en sjælden kommentar til Jyllands-Posten.

Ekstra Bladet har også fået en kommentar fra produceren Vibeke Windeløv, der har arbejdet tæt med Trier.

Dancer in the Dark var et fantastisk match mellem to store, ligeværdige kunstnere, og det gik ikke stille af,” udtaler hun.

Andre prominente skuespillere, der har arbejdet sammen med Lars von Trier gennem årene, heriblandt Kirsten Dunst og Nicole Kidman, har ikke udtalt sig om sagen.

Björk har ikke uddybet sine anklager i det originale Facebook-opslag.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko