Nyhed
09. okt. 2017 | 10:11

Hollywood-gigant fyret fra eget selskab

Foto | uoplyst
Harvey Weinstein har i mange år været en af Hollywoods absolutte top-producenter, men efter anklager om sex-chikane er han nu ude for et alvorligt kongefald.

Den Oscar-vindende producer Harvey Weinstein er blevet afskediget af sin bestyrelse efter anklager om sex-chikane.

Af Nicki Bruun

I sidste uge væltede en lang række anklager om sex-chikane frem mod en af Hollywoods førende producenter, Harvey Weinstein, i en artikel af New York Times.

Her fortalte navngivne kvinder som skuespillerne Ashley Judd og Rose McGowan, at Weinstein har optrådt seksuelt upassende over for dem. I artiklen fremgik det også, at Harvey Weinstein har indgået forlig i mindst otte sager.

Nu er Harvey Weinstein blevet fyret af sit eget produktionsselskab, The Weinstein Company. Søndag udsendte selskabet en pressemeddelelse, skriver branchemedier som Variety.

”Efter de seneste dages nye informationer om Harvey Weinsteins dårlige opførsel har lederne af The Weinstein Company informeret Harvey Weinstein om, at hans ansættelse hos The Weinstein Company er slut med øjeblikkelig virkning,” står der i pressemeddelelsen.

Ifølge Variery har selskabet i løbet af weekenden prøvet at lave en aftale med Harvey Weinstein om hans aftrædelse. Det har ifølge mediets insider-kilde dog ikke kunnet lade sig gøre, og Weinstein er blevet afsat uden nogen økonomisk aftale.

Fra top til bund
Harvey Weinstein grundlagde The Weinstein Company i 2005 sammen med sin bror Bob Weinstein, og tilsammen ejer de næsten halvdelen af selskabets aktier.

The Weinstein Company har fra starten været et respekteret filmselskab, der har stået bag film som Quentin Tarantinos Django Unchained og Inglorious Basterds.

Brødrene Weinstein slog deres navne fast i 90’erne med produktionsselskabet Miramax, hvor de gik forrest i amerikansk films indiebølge med blandt andre Tarantinos Pulp Fiction og Steven Soderberghs Sex, løgn og video.

Dengang blev Harvey Weinstein kendt som en dygtig producer bag en lang række elskede film. Men også som en benhård forhandler, der med sit lobbyarbejde sørgede for en Oscar for bedste film til Shakespeare in Love foran film som Saving Private Ryan og Den tynde røde linje.

Da artiklen med anklagerne mod Harvey Weinstein kom frem i sidste uge, sagde hans advokat, at han klargjorde et søgsmål mod New York Times for bagvaskelse.

Men efter fyringen ser det ud som om, at Harvey Weinstein ikke skal regne med støtte fra sit eget selskab. Hans personlige rådgiver, Lisa Bloom, har også meddelt, at hun fratræder sin stilling.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko