Nyhed
12. okt. 2017 | 13:39 - Opdateret 12. okt. 2017 | 15:00

”Jeg møder ofte mænd som Harvey Weinstein”

Foto | Sofian El Fani
Léa Seydoux blev kendt for sin rolle som blåhårede Emma i Adéles liv, men skuespilleren har siden kritiseret instruktøren Abdellatif Kechiche for sexisme.

Léa Seydoux fra Adéles liv fortæller, at Harvey Weinstein prøvede at kysse hende på sit hotelværelse.

Af Kjartan Hansen

Stadigt flere kvinder står frem, efter nyhedslavinen om årtiers sexchikane og overgreb begået af den Oscar-vindende producent Harvey Weinstein begyndte at rulle i sidste uge.

I går skrev den engelske avis The Guardian, at den franske skuespiller Léa Seydoux, kendt fra Guldpalmevinderen Adéles liv og Bond-filmen Spectre, også har været udsat for overgreb begået af den amerikanske producent.

”Jeg møder ofte mænd som Harvey Weinstein,” siger 32-årige Léa Seydoux til avisen og fastslår, at hans adfærd ikke er ualmindelig.

”Jeg har spillet med i mange film de seneste ti år og har været heldig at vinde priser ved festivaler som Cannes. Film er mit liv. Og jeg ved alt for godt, at filmindustrien behandler kvinder med foragt.”

Flyttede møde til hotelværelse
Den franske skuespiller fortæller, at Harvey Weinstein aftalte et møde med hende om en filmrolle, og at de mødtes i en hotellobby. Men han flyttede mødet til sit hotelværelse, og det turde hun ikke sætte sig imod.

”Imens vi sad på sofaen og snakkede, sprang han imod mig og prøvede at kysse mig. Jeg måtte forsvare mig selv. Han er stor og tyk, så jeg måtte bruge magt for at slippe væk,” fortæller Léa Seydoux.

Hun beretter, at Weinstein langt fra er den eneste, som har chikaneret hende seksuelt. Men hvor de andre har holdt sig til det verbale, så var der i Weinsteins tilfælde tale om et fysisk overgreb.

Hun har tidligere kritiseret instruktøren Abdellatif Kechiche for at strække de erotiske scener mellem hende og Adèle Exarchopoulos i Adéles liv ud i det ekstreme.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko