Nyhed
20. okt. 2017 | 11:33

Tarantino kendte til Weinsteins opførsel

Foto | uoplyst
Quentin Tarantino og Harvey Weinstein har været venner siden deres gennembrud i 90’erne, men nu slår instruktøren hånden af sin producent.

”Jeg vidste, at han gjorde nogle af de ting,” siger Quentin Tarantino i sit første interview om anklagerne mod sin gamle ven, Harvey Weinstein.

Af Nicki Bruun

For en uge siden skrev Quentin Tarantino via sin ven Amber Tamblyns Twitter-profil en kort tekst om anklagerne mod den nu fyrede producent, Harvey Weinstein.

”Jeg er blevet ramt og sønderknust af afsløringerne, der er kommet frem om min ven gennem 25 år, Harvey Weinstein. Jeg skal bruge nogle dage til at komme mig over smerten, følelserne, vreden og minderne, og så vil jeg udtale mig offentligt.”

Det har Quentin Tarantino nu gjort til New York Times, der også var ude med den første artikel af de mange, som efterhånden har fældet Hollywoods store producent.

Her fortæller Tarantino, at han faktisk kendte til Weinsteins adfærd over for en lang række kvinder.

”Jeg vidste nok til at gøre mere, end jeg gjorde,” fortæller den 54-årige instruktør, der har arbejdet sammen med Harvey Weinstein og hans selskaber siden gennembruddet Reservoir Dogs.

”Det var mere end bare almindelige rygter, den sædvanlige sladder. Det var ikke andenhåndshistorier. Jeg vidste, at han gjorde nogle af de ting.”

Alle vidste det
Gennem samarbejdet med Harvey Weinstein blev Quentin Tarantino en af amerikansk films største instruktører.

Han blev især kendt i den brede offentlighed med Pulp Fiction fra 1994, der vandt en Oscar for bedste manuskript året efter.

Men i 1995 begyndte Tarantino også at komme sammen med skuespilleren Mira Sorvino, og hun fortalte om ubehagelige oplevelser med producenten. Quentin Tarantino hørte også andre historier om Weinstein, men slog dem hen som enkeltstående tilfælde, fortæller instruktøren til New York Times.

”Jeg ville ønske, at jeg havde taget ansvar for det, jeg hørte. Hvis jeg havde gjort, hvad jeg burde gøre dengang, skulle jeg ikke have arbejdet med ham,” siger Quentin Tarantino.

Men som resten af Hollywood vendte instruktøren det blinde øje til. For alle i Harvey Weinsteins omgangskreds vidste det ifølge Tarantino.

”Alle tæt på Harvey havde hørt om mindst én af de her hændelser. De kunne umuligt ikke have hørt det.”

I et andet lys
I interviewet med New York Times forklarer Quentin Tarantino, at Hollywood altid har behandlet kvinder dårligt.

Nu håber instruktøren, at hans mandlige kolleger vil være med til at ændre kulturen.

”Jeg anmoder alle andre, som kendte til det, til ikke at være bange mere. Anerkend, at der har været noget galt. Lad os behandle vores søstre bedre,” siger Tarantino.

Til sidst i interviewet spørger journalisten, om instruktørens film kan komme til at blive set i et andet lys nu. Efter en tænkepause svarer Quentin Tarantino:

”Det ved jeg ikke. Jeg håber det ikke.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko