Nyhed
16. okt. 2017 | 10:19

Oscar-akademiet bortviser Harvey Weinstein

Foto | AMPAS
Lykken var stor, da Harvey Weinstein (i midten) og resten af holdet bag Shakespeare in Love vandt en Oscar for bedste film. Men nu er Weinstein blevet droppet af Akademiet.

Den Oscar-vindende producent er blevet udelukket af sine kolleger, og mange i Hollywood hylder beslutningen af Akademiet.

Af Nicki Bruun

Da Harvey Weinstein i sidste uge brød tavsheden efter mange sex-anklager, var det med ordlyden, at han har begået fejl og håber på en ny chance.

Producenten virker dog som en temmelig færdig mand i Hollywood.

Ikke mindst efter, at Weinstein i weekenden er blevet frataget sit medlemskab af Academy of Motion Picture Arts and Science, også kendt som Oscar-akademiet.

”Vi har stemt om at bortvise Weinstein ikke bare for at adskille os selv fra én, som ikke fortjener sine kollegers respekt. Men også for at sende et budskab om, at det er slut med forsætlig uvidenhed og skammelig meddelagtighed med hensyn til seksuelt aggressiv opførsel og chikane i vores industri,” skriver Akademiet i en pressemeddelelse.

Bortvisningen blev bestemt af Oscar-akademiets Board of Governors, som i pressemeddelelsen skriver, at afstemningen blev afgjort med et godt stykke over de fornødne to tredjedele af stemmerne.

Stjerner hylder beslutning
Harvey Weinstein blev få dage inden Oscar-udelukkelsen suspenderet af den britiske pendant, BAFTA. Men det var Akademiet i Weinsteins hjemland, hvis reaktion folk har ventet med spænding på.

Producenten er en af de største i Hollywood.

Han vandt en Oscar for Shakespeare in Love i 1999 og blev nomineret for Martin Scorseses Gangs of New York. Derudover har mange film i hans selskaber, Miramax og The Weinstein Company, vundet Oscars i tidens løb.

En række stjerner, deriblandt Mia Farrow og Emmy Rossum fra tv-serien Shameless, har på Twitter hyldet Oscar-akademiets beslutning.

”Stolt af Akademiet! Harvey Weinstein er ude,” skriver Mia Farrow, hvis søn Ronan Farrow skrev artiklen i The New Yorker, som var med til at fælde Weinstein.

Beslutningen er blevet truffet i al hast i forhold til, hvordan Oscar-akademiet normalt arbejder, skriver Variety.

Branchebladet minder om, at både Roman Polanski og Bill Cosby, der også har sex-anklager hængende over sig, stadig er medlemmer af Akademiet.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko