Nyhed
15. dec. 2017 | 13:11

Hoffman beskyldes for at krænke mindreårig

Foto | Columbia Pictures
Dustin Hoffman spiller over for Warren Beatty i adventurefilmen Ishtar fra 1987. Nu fortæller flere kvinder, at Dustin Hoffman har udsat dem for seksuelle overgreb under optagelserne.

Dramatikeren Cori Thomas siger, at Dustin Hoffman blottede sig, da hun var teenager. To andre kvinder anklager ham for seksuelle overgreb under optagelserne af Ishtar.

Af Patricia Smollerup

Efteråret 2017 vil blive husket som halvåret, hvor Hollywood-stjerner faldt som fluer.

Magtfulde mænd er blevet anklaget for sexchikane i forskellige grader, og her er den dobbelt Oscar-vindende Dustin Hoffman heller ikke gået fri. Variety kunne torsdag bringe en artikel, der beskriver nye anklager mod den ellers populære skuespiller.

Dramatikeren Cori Thomas fortæller til Variety, hvordan Dustin Hoffman blottede sig for hende i 1980, da hun kun var seksten år gammel. 80-årige Dustin Hoffman har ikke selv kommenteret beskyldningerne, men hans advokat kalder dem ”ærekrænkende løgne”.

Cori Thomas gik i klasse med Dustin Hoffmans datter og havde tilbragt flere dage sammen med familien. En hverdagsaften havde Dustin Hoffman været ude at spise med de to piger, og de fortsatte med hjem på Dustin Hoffmans hotelværelse, hvor han boede midlertidigt, da han var midt i en skilsmisse.

Dustin Hoffmans datter tog hjem igen, da pigerne skulle tidligt op i skole dagen efter. Mens Cori Thomas ventede på, at forældrene hentede hende, gik Dustin Hoffman i bad. 

”Han kom ud fra badeværelset med et håndklæde viklet omkring sig. Så smed han det. Han stod nøgen. Jeg var lige ved at kollapse. Det var første gang, jeg nogensinde havde set en nøgen mand. Jeg følte mig krænket,” siger Cori Thomas til Variety.

Flere anklager mod Hoffman
Cori Thomas er ikke den eneste, som retter anklager mod Dustin Hoffman. To kvinder beskylder ham for at have forgrebet sig på dem i forbindelse med optagelserne til Ishtar fra 1987.

”Han puttede bogstaveligt talt sine fingre ned i mine bukser,” siger produceren og klipperen Melissa Kester. ”Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. I situationen frøs jeg bare og tænkte: ’Åh gud, hvad er det der sker?’ Det er chokerende, når det sker for dig.”

Den anden kvinde, der er anonym, hævder at have haft en lignende med Dustin Hoffman under optagelserne.

Tidligere har Anna Graham Hunter beskyldt Dustin Hoffman for sexchikane, da hun som syttenårige var praktikant på filmen Death of a Salesman. Mens tv-produceren Wendy Riss Gatsiounis mener, at Hoffman opførte sig upassende ved et møde i 1991.

Efter Hunters anklager kom Dustin Hoffman med en slags undskyldning.

”Jeg har yderst respekt for kvinder og har det elendigt over at noget, som jeg måske har gjort, kunne sætte hende i en ubehagelig situation. Det er jeg ked af. Det afspejler ikke, hvem jeg er,” sagde skuespilleren.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko