Nyhed
18. okt. 2017 | 10:16

Weinsteins bror anklages for sexchikane

Foto | uoplyst
Anklagerne mod Harvey Weinstein (tv.) har været massive de sidste par uger, men nu er der også kommet en beskyldning om sexchikane mod broren Bob Weinstein.

Bob Weinstein har talt dunder mod sin bror, men nu anklager en producer fra danske Christian Torpes tv-serie The Mist ham for sexchikane.

Af Nicki Bruun

Da Harvey Weinstein blev anklaget for voldtægt og sexchikane, var hans selskab The Weinstein Company og broren Bob Weinstein hurtige til at fordømme ham.

”Min bror er en syg mand,” gik Bob Weinstein ud og sagde i pressen.

Men nu bliver Bob Weinstein selv anklaget for sexchikane. Anklagen kommer fra produceren Amanda Segel, der har arbejdet på Christian Torpes tv-serie The Mist. Hun fortæller om sine oplevelser med producenten under optagelserne af serien.

Her gjorde Bob Weinstein ifølge Segel adskillige forsøg på at gøre kur til hende ved at invitere på middag.

”’Nej’ burde være nok. Efter ’nej’ skal enhver, der vil invitere dig ud, bare gå videre,” fortæller Amanda Segel til branchemagasinet Variety.

”Bob sagde hele tiden til mig, at han ville være venner. Men han ville ikke være venner. Han ville mere end det. Jeg håber, at ’nej’ er nok fra nu af.”

Afviste tilnærmelser
Variety har været i kontakt med Bob Weinstein gennem hans advokat Bert Fields, der benægter beskyldningerne på vegne af sin klient.

”Selv hvis man tror på, hvad hun (Amanda Segel, red.) siger, er der ikke antydningen af upassende berøring eller en anmodning om at blive rørt. Der er ingen chance overhovedet for, at Bob Weinstein er skyldig i sexchikane,” udtaler Fields til Variety.

Amanda Segel var i juni 2016 til en frokost med Bob Weinstein, hvor han angiveligt begyndte at stille hende meget intime spørgsmål. Sidst på aftenen skulle han have inviteret hende op på sit hotelværelse, hvilket hun afslog.

Efterfølgende forsøgte Weinstein at komme på flere dates med Segel, men hun afviste hans romantiske tilnærmelser. Da han med vittig mine sagde, at han var hendes chef og kunne fyre hende, hvis hun nægtede, sagde hun ja, men tog Christian Torpe med.

Ifølge Amanda Segel var Bob Weinstein meget utilfreds med, at den danske manuskriptforfatter var til stede ved den næste middag, skriver Variety.

Torpe bundet af kontrakt
I Ekko #75 mødte vi Christian Torpe i Los Angeles, hvor han fortalte om arbejdet med tv-serien baseret på Stephen Kings The Mist.

I artiklen optræder også Bob Weinstein, der roser manuskriptforfatteren og fortæller, at hans bror og ham altid har sat forfatteren først.

Ekko har været i kontakt med Christian Torpe, som gerne vil udtale sig, men på grund af sin kontrakt med selskabet er afskåret fra at kunne sige noget. Kanalen bag The Mist, Spike TV, har været ude med en udtalelse:

”Vi tager alle beskyldninger af denne art meget alvorligt, og vi undersøger sagen.”

The Weinstein Company kæmper pt. for at overleve. Bestyrelsen har afskediget Harvey Weinstein, men med beskyldningerne mod broren tegner fremtiden endnu mere dyster for det toneangivende selskab.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko